Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №462 від 19.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прийнято!

“Скидаймося”, бо є результат

У будинку на вулиці О.Дундича,7 вже половина даху білого кольору… Це нова технологія “Мембрана”, яка гарантує як мінімум на 15 років захистити покрівлю від протікання, нагрівання та охолодження. Щоб зробити мембранний дах, мешканці будинку та міська влада “скинулися” грошима.

А виходить це так: жителі дають 20 відсотків (35 тисяч гривень) від необхідної суми, а влада 80. На жаль, поки коштів вистачило, щоб покрити лише половину даху - 3 під’їзди із 6, хоча гроші збирали з усього будинку. Влада обіцяє, що до кінця літа друга половина також стане мембранною.

- Всього у Рівному обрали 27 будинків, де впровадять цю “чудо-технологію”, - зазначає голова житлово-будівельного кооперативу (об’єднання мешканців для управління комунальним господарством будинку) вже “напів-мембранного” будинку Наталія ШИКУЛА. - Наші жителі настільки сильно хотіли пройти цей конкурс та нарешті привести до ладу дах, що за свій кошт та своїми силами зробили ремонт у під’їзді й на подвір’ї. На “Мембрану” збирали гроші таким чином: власники 1-кімнатних квартир здавали по 104 гривні, 2-кімнатних - 157 гривень, 3-кімнатних - 195 гривень. Досить дивно, але здали гроші майже усі. Коли вже привезли матеріал, мешканці шляхом голосування самі обрали фірму, яка його покладе.

Цей новий матеріал виготовляють у Німеччині та Швейцарії. Він здатний витримувати температуру у плюс чи мінус 4000С. Тому жителі останніх поверхів тепер вже не страждатимуть від надмірного нагрівання осель. Всередині матеріалу проходить металева смуга, яку досить важко пробити. Зробили на даху й стоки для води, діаметром 7 сантиметрів.

ООН підкидає грошей

Міська влада підключається до муніципальної програми від ООН, яка буде “скидуватися” грошима разом з місцевою владою та мешканцями будинків для вирішення житлово-комунальних проблем: латання дахів, заміни вікон тощо.

Таким чином людям надається право вибору: якщо влаштовують житлово-комунальні умови - ваша справа, а якщо хочеться змін на краще - “скидайтеся” з місцевою владою, при цьому, можливо, трохи грошей і ООН підкине.

19.08.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 19.08.2010p. 
На головну сторінку