Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №463 від 27.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Очевидне

Майже тисяча гуртківців залишилися без “бази”

Вже не одне покоління дітей виховала Обласна станція юних туристів. Сьогодні у їх головному штабі, який знаходиться у Рівному, тиша. З травня поточного року тут заборонили проводити зібрання гуртківців, оскільки у будівлі вже багато років не проводили ремонт і наразі вона знаходиться в аварійному стані. Однак керівництво станції знайшло вихід із ситуації.

Допомогли у цьому міські школи: майже усі вони надають свої приміщення для проведення позашкільних занять. Таким чином, учасники розбилися на окремі гуртки за місцем розташування шкіл і зібрання проводять як і раніше. Це має і позитивний аспект: під час навчального року у школярів є чудовий приклад, як можна активно та корисно проводити вільний час.

Представлена станція юних туристів не лише у Рівному, а й у Рівненському, Острозькому, Млинівському районах та місті Дубно - разом це 55 гуртків та майже тисяча членів. Тому частенько туристи з обласного центру та районів збираються біля спільного вогника. А їздять найбільше у Решуцьк, Оржів, Олександрію, Новостав, Здолбунівський район. Переважно це залежить від професійного рівня туристів: якщо мандрівники зовсім юні, для них подорожі у місцевості, де немає важких перешкод, тривають протягом 1-3 днів. Вже професійні туристи підкорюють Карпати чи Крим.

Усім раді

Будь-хто віком від 5 до 21 року може безкоштовно та без конкурсу поповнити лави юних туристів. “Бюджетних грошей нам цілком вистачає, - наголошує заступник директора станції юних туристів Валентина ВЕРЕМЧУК. - Коштів достатньо аби повністю забезпечити наших гуртківців спорядженням. Але, на жаль, кількість дітей, які хочуть займатися туризмом зменшилася, напевно через комп’ютери…”

До речі, походи, які влаштовує станція - це не лише традиційне подолання лісових та польових дистанцій, а й вело-, лижний та водний туризм, а також цілий спектр різних змагань: орієнтування, скелелазіння, подолання перешкод тощо.

Загалом на Рівненщині, окрім станції юних туристів, працює близько 500 бюджетних туристичних гуртків, з кількістю членів понад 9 тисяч.

27.08.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2010p. 
На головну сторінку