Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №463 від 27.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Злочин

Щастя шукав у чужих кишенях

14-річного здолбунівчанина Романа міліціонери затримали за підозрою у скоєнні крадіжки особистих речей відпочиваючих з приміщення одного з оздоровчих таборів у селі Олександрія Рівненського району. Майже одразу хлопчина у всьому зізнався.

За словами начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей Рівненського РВ УМВС Івана РЯБОХИ, Роман розповів, що до табору приїхав зі своїм другом на запрошення ще одного товариша. Коли ввечері всі вирушили дивитися концертну програму, юнак поквапився до спального корпусу, зачекав, доки останній спорожніє, і перейшов до справи. В око йому впали мобільний телефон, що належав його однолітку - рівнянину Андрію, та фотоапарат неповнолітньої землячки Юлії. А 12-річна костопільчанка Ольга після концерту не дорахувалася 109 гривень…

Роман не став лукавити, що ідея скоїти крадіжку народилася у його голові спонтанно. До табору він разом із товаришем їхав за позичені гроші, тож повернутися планував не з порожніми кишенями. А новеньким фотоапаратом та мобільником хотів похизуватися перед друзями.

Працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей Рівненського РВ УМВС спрацювали оперативно і затримали Романа того ж вечора. Він з товаришем встиг витратити частину коштів на дорогу додому та дрібні покупки. Фотоапарат та телефон правоохоронці вилучили, незабаром повернуть ці речі потерпілим, а нестачу грошей після вироку суду доведеться компенсувати батькам неповнолітнього, який став “головним героєм” порушеної за фактом крадіжки кримінальної справи і, запускаючи руки до чужих кишень, поставив першу пляму кримінального бруду на власній юності.

27.08.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2010p. 
На головну сторінку