Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №463 від 27.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

У Рівному горять багатоповерхівки

У Рівному горять багатоповерхівки

Доки мешканці рівненської багатоповерхівки на вулиці Мірющенка викликали вогнеборців, пожежа, яка виникла в однокімнатній квартирі вже встигла набрати обертів та невпинно поширювалася.

- За лічені хвилини на місце виклику прибули три пожежні автоцистерни, автодрабина та оперативний штаб ГУ МНС на чолі із Леонардом Бучинським, - розповідає помічник начальника ГУ МНС у Рівненській області Віктор КОЗАК. - Квартира та балкон на сьомому поверсі були повністю охоплені полум’ям, починав горіти балкон сусіднього - восьмого поверху. Їдкий дим заполонив помешкання та коридори верхніх поверхів житлового будинку. На щастя, у палаючій оселі людей не було.

Боротьба з вогнем тривала з усіх напрямків - по автодрабині подавали воду на гасіння балконів, зі сходової клітки - на гасіння квартири. Одночасно з цим бійці МНС проводили евакуацію мешканців верхніх поверхів, які потрапили у димову пастку. З квартири на 9-му поверсі рятувальники винесли на руках чоловіка в інвалідному візку.

Майже 30 хвилин знадобилося вогнеборцям, щоб остаточно впоратися із пожежею. Наразі на місці події працюють фахівці МНС, які мають встановити всі обставини даної пожежі.

Вже за кілька днів потому горіла квартира на вулиці Шухевича,18. Мешканці багатоповерхівки відразу повідомили рятувальників, що у помешканні нікого немає, вхідні двері відкриті і що вогонь вирує на кухні.

Згодом 15-річний син власниці квартири розповів, що полум’я на кухні з’явилося біля газової плити миттєво. Залити водою вогонь юнак не зміг, адже полум’я дуже швидко розповсюджувалося. Хлопчині нічого не залишалося, як вийти із приміщення та викликати рятувальників. Вогонь встиг знищити кухонні меблі та газову плиту в трьохкімнатній квартирі.

27.08.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2010p. 
На головну сторінку