Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №463 від 27.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Традиції

Ювілей спорту на селі

Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство “Колос” святкує 60-річний ювілей. Керівництво обласної організації ФСТ зібрало вихованців і тренерів спортивних шкіл різних поколінь, щоб привітати з цим святом.

“Колосу” в області підпорядковані 12 шкіл, 519 спортивних майданчиків і футбольних полів, 3 тенісні корти, 5 стрілецьких тирів, 4 плавальних басейни та понад 260 тренерів, які навчають майже 8 тисяч дітей. Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту РОДА Микола ПЕТРИНЧУК пояснив важливу роль товариства: “Ця, активно працююча організація об’єднує більшість юних спортсменів нашої області”.

- Несприятливі для “Колосу” часи минули і у свої шістдесят товариство міцно стоїть на ногах, - впевнений голова обласної організації ФСТ Анатолій СОЛЯР, незмінно керуючий протягом останніх 23-х років. - У першу чергу, проводимо роботу в первинних осередках - сільських спортивних клубах. Сьогодні можна виділити такі передові райони, як Рівненський, Млинівський чи Березнівський. На жаль, у районному бюджеті знаменитої Костопільщини не передбачали кошти на зарплату співробітника товариства вже декілька років, тож район залишився без “Колоса”.

Не зраджуючи традиціям, товариство завжди орієнтується на сільську молодь і вміє знаходити спортивні таланти й у глибинці. Зокрема, його вихованець, нині всесвітньовідомий спортсмен з греко-римської боротьби і директор спортивної школи у Березному Петро КОТОК за час спортивної кар’єри брав участь у шести чемпіонатах світу, отримав звання заслуженого майстра спорту, виборював кубки світу і європейських чемпіонатів, зайняв четверте місце на Олімпійських іграх. Спортсмен розповів, що сьогодні український спорт розвивається у першу чергу завдяки подібним організаціям. А його досягнення підтверджують думку, що і у сільських дітей є можливість досягти успіхів у великому спорті. “Я пишаюся тим, що вийшов з глибинки і досяг своїх спортивних звершень саме у селі”. До речі, окрім нього, обласна організація товариства “Колос” виховала ще шістнадцять олімпійців.

27.08.2010Володимир СТРУС



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2010p. 
На головну сторінку