Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №464 від 02.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Про вибори жартома і всерйоз

ХТО НА ГОЛОВУ ПІДЕ?..

Вибори 31 жовтня принесуть багато сюрпризів - очікуваних та не ду-же, але одна з кампаній вже точно стане сенсаційною. Маю на увазі вибори міського голови Рівного. Ще півтора місяця тому більшість місцевих політиків вважали, що виборів в обласному центрі не буде. Після уважного вивчення прийнятого закону зрозуміли - будуть. Особливість виборів саме міського голови Рівного у тому, що ця посада є фактично найвищою всенародно виборною в області (губернатора у нас призначають, а голову обласної ради обирають депутати).

Таким чином, реальна влада власника кабінету на третьому поверсі Рівненського міськвиконкому значна. Більша, ніж може здаватися на перший погляд. Рівне - це не тільки місто, де мешкає чверть населення області, це головний економічний центр регіону і від того, як складуться стосунки міста та області залежить багато і для обласної влади.

Нагадаю, на минулих позачергових виборах мера Рівного серед десятків кандидатів були два колишні губернатори та два тодішні заступники міського голови. Що ж буде на нинішніх виборах і кого з відомих політиків та бізнесменів ми побачимо? Відповідей на ці запитання поки що немає. Ймовірні претенденти на посаду (крім одного) офіційно не заявляють про свої наміри. Чому? По-перше, виборча компанія в обласному центрі - захід не з дешевих і, за неофіційними даними, багато з претендентів в останні тижні здебільшого зайняті тим, що шукають необхідний “ресурс”. Іншою причиною є небажання достроково оголосити про свої наміри, аби “не спалили” конкуренти. Щоб не сталося, у найближчі два тижні ми побачимо низку діячів, які почнуть свої кампанії. Отже, нас, виборців, чекає доволі захоплююче шоу під назвою “Осінній мерський марафон - 2010”. Подивимося...

02.09.2010Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 02.09.2010p. 
На головну сторінку