Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №464 від 02.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Реалії

До відключення - готові

Про те, що до початку процесу відключення “сірих” мобільних телефонів (нелегально ввезених) та тих, що вже знаходяться у “чорному” списку, залишилось чекати досить небагато часу, повідомив в інтерв’ю одному з національних телеканалів начальник державного підприємства “Український державний центр радіочастот” Павло СЛОБОДЯНЮК.

- За інформацією УДЦР, - наголосив він, - чотири з п’яти українських операторів мобільного зв’язку вже встановили обладнання, що дозволяє здійснювати відключення від мережі мобільних терміналів, коди ІМЕІ яких не потрапили до “білого” списку бази даних.

Відключення телефонів невідомого походження і тих, що були викрадені або загублені власниками, розпочнеться одразу після завершення налаштування необхідного обладнання п’ятим оператором. Це має відбутися восени поточного року.

Керівник підприємства також нагадав, що процедура відключення передбачає спочатку надсилання власникам “сірих” телефонів СМС-повідомлень з попередженням про дату відключення. Якщо протягом 90 днів з дати отримання відповідного нагадування абонент не зможе підтвердити в УДЦР легальність походження мобільного терміналу, то апарат відключать.

До речі, база постійно оновлюється. А так званий “чорний” список формуватиметься з кодів ІМЕІ телефонів, які не обслуговуватимуться. Передбачається, що до цього реєстру будуть занесені викрадені апарати.

Наразі МВС України відпрацьовує юридичну процедуру щодо внесення ідентифікаційних кодів мобільних терміналів у “чорний” список. Адже окрім заяви власника апарату про викрадення телефону, необхідно розробити механізм його внесення до цього списку.

02.09.2010



Рівне-Ракурс №10 від 02.09.2010p. 
На головну сторінку