Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №465 від 09.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Святослав Євтушенко: “До влади повинні прийти молоді, незаплямовані “підкилимними” домовленостями, політики!”

Святослав Євтушенко: “До влади повинні прийти молоді, незаплямовані “підкилимними” домовленостями, політики!”

Зважаючи на те, що офіційний старт передвиборчих перегонів от-от дадуть, політичні партії повним ходом розпочали підготовку до майбутніх виборів у місцеві ради. На тлі рейтингів і статистик, якими переповнені шпальти рівненських ЗМІ, впевнено набирає обертів порівняно молода політична партія УДАР Віталія Кличка.

Вона вже встигла себе зарекомендувати низкою позитивних акцій, які проводилися в обласному центрі. Тож про плани на майбутнє ми вирішили поспілкуватися із головою Рівненської міської організації партії УДАР Віталія Кличка Святославом ЄВТУШЕНКОМ:

- Святославе, розкажіть про цілі та завдання, які перед собою ставить партія УДАР?

- Незважаючи на позитивні рейтинги та соцопитування, ми продовжуємо активно працювати, адже вважаємо, що потрапити до влади - це далеко не самоціль. Тим більше - оцінювати політичну партію та її лідера потрібно за виконаною роботою, втіленими в життя справами. Наша головна мета - побудувати стійку модель партії дій. Ми прагнемо максимально долучити молодь, а також дати зрозуміти нашому політикуму, зокрема недолугим політичним силам, які “крутяться” на політичному олімпі близько 20 років, проте жодних позитивних змін так і не зробили - їх час минув.

Сьогодні влада і опозиція лише міняються місцями, а молодь обурюється від того, що її в чергове використовують як масовку. Неможливо спокійно спостерігати, що влада, незалежно від кольорів, використовує українців як біомасу, замість забезпечити нормальне життя. Хочу, щоб кожен українець відчув себе справжнім громадянином України. Й пишався цим, а не соромився, що він з України.

- Ви, тобто, хочете кардинальних змін у радах всіх рівнів?

- Наша мета на цих виборах - потрапити до рад усіх рівнів на Рівненщині. А загалом ми хочемо отримати важелі впливу на владу в цілій Україні. І цей процес потрібно починати “знизу”.

Погодьтеся, що Віталію Кличку ніхто не може закинути те, що він вже “побував у політиці і збагатився”. Адже загальновідомо, що всі свої гроші він заробив тяжкою працею в професійному спорті. І завдяки цьому сьогодні навколо нього гуртується команда професіоналів та ентузіастів, які готові власними силами допомогти партії “УДАР” прийти до влади, власне - самими стати тією владою.

- Яка ситуація у Вас на Рівненщині?

- На Рівненщині ми маємо достатньо потужну обласну партійну організацію. В області задіяні усі міста обласного підпорядкування, де створено достатньо сильні осередки, звідки беремо потужних лідерів для команди. Також сьогодні вже створені осередки у більшості районних центрів області. Проте хочу наголосити, що ми не мали на меті зареєструвати організації лише для того, щоб вони існували “на папері”. Партійний підхід у нашій політичній силі інший - є на місцях сильні ініціативні люди, отож офіційно створюємо партійний осередок і йдемо у владу.

- Розкажіть, якою є ідеологія партії “Удар”?

- Ми сповідуємо демократичні цінності та євроінтеграцію. Віталій Кличко дуже часто буває за кордоном, а тому, як ніхто він розуміє, що наш шлях - не стільки “прозахідний”, скільки проєвропейський.

Окремо скажу й щодо Росії. Ми не повинні забувати, що Російська Федерація - це не тільки й не стільки лише російська влада. Це - наш великий економічний партнер, це - звичайні росіяни, дружній до нас народ, це - люди інтелектуальної праці, селяни й робітники, звичайні службовці, звичайні викладачі й студенти, з якими ми постійно спілкуємося. Запевняю, що їм також не завжди подобається політика влади.

Проте “східним” і “західним” векторами зовнішньої політики неприпустимо стравлювати два береги України. Наше завдання зараз - вибудовувати потужну прогресивну, якщо хочете - модерну Україну. Я хочу, щоб наша держава була сильнішою, ніж Росія, Франція чи Німеччина. І для цього у нас є всі ресурси: як людські, так і матеріальні.

- Повертаючись до Рівного, які шанси має “Удар” для входження у міську раду?

- Згідно із соціологічним дослідженням, яке проводилося нещодавно, у Рівному рейтинг нашої політичної сили вже становить 10,5%. Та ми переконані, що й у подальшому рейтинг УДАРу Віталія Кличка буде зростати, адже спілкуючись із людьми, бачу, що їм конче потрібні зміни в країні, в місті й області. Ми розуміємо також, що висока довіра рівнян - лише аванс, який ми зобов’язуємося виправдати.

09.09.2010Розмову вів Роман ДАНИЛІВ



Рівне-Ракурс №10 від 09.09.2010p. 
На головну сторінку