Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №466 від 16.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Берташ вибився у лідери

Голова РОДА Василь Берташ займає лідерські позиції у рейтингу голів ОДА. За результатами досліджень тижневика “Коментарі”, керманич Рівненщини на другій позиції. Ефективність роботи голів ОДА визначали за 20 критеріями, які належать до різних аспектів розвитку економіки й благополуччя громадян.

У Дубно, як завжди фестивалять

Минулих вихідних у Дубно відбулося щорічне районне фольклорне свято “З народної криниці”, у рамках якого провели підсумки рейтингу громадської популярності Дубенщини “Золотий колос”.

Родзинкою дійства стала театралізована хода усіх сільських та селищних рад району, кожна з яких намагається по-особливому представити свою територіальну громаду. Вже традиційним для святкування став конкурс волинської кухні та конкурс короваїв.

Селян наділять владою?

Наразі три молокопереробні заводи на Рівненщині дають селянам дві гривні за літру молока. Деякі платять і 2,70. Середня ж закупівельна ціна від населення становить 2,35 гривень, а це вдвічі більше ніж у вересні торік. Такій ціні можна завдячувати обласній владі, яка провела наполегливі бесіди з молокопереробними підприємствами. Керівник групи радників голови ОДА Олександр ЧУПРИНА ставить перед собою завдання, аби не заготівельники, а самі селяни диктували ціну на молоко.

Боржників карають штрафами

На 1,3 мільйона гривень зменшено заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах Рівненщини протягом серпня.

За словами першого заступника ОДА Анатолія ЮХИМЕНКА, обласне керівництво вживає всіх заходів, аби працівники отримали те, що заробили. Тож, в області активізували роботу тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із виплати зарплат. Провели прокурорські перевірки підприємств-боржників, за результатами яких порушили 49 кримінальних справ та притягнули до відповідальності 136 посадових осіб, штрафи отримали 335 керівників.

Зекономили 1,5 мільйони

Півтора мільйони гривень зекономили обласні комунальники завдяки впровадженню обласної, районної і міської програм енергозбереження на Рівненщині.

На думку заступника голови РОДА Володимира НОВАКА, якщо вдало розробити проекти, можна отримати кредити від міжнародних банків під малий відсоток. За ці кошти - модернізувати котельні соціальної сфери, а зекономлені на енергоресурсах гроші - повернути. Наразі створення ОСББ заохочують бюджетним фінансуванням. Гроші з бюджету на модернізацію комунальної галузі ділитимуть між областями порівну. Зараз на Рівненщині функціонує 210 ОСББ, які обслуговують 244 житлові будинки.

16.09.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.09.2010p. 
На головну сторінку