Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №466 від 16.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Недолугий закон

Депутатам не до вподоби вагітні жінки?

Схоже виконати одну зі своїх передвиборних обіцянок Президент України Віктор Янукович не зможе. Нагадаємо, гарант йшов на вибори із досить промовистим лозунгом - населення України досягне 52 мільйонів. Та схоже чергове фіаско чекатиме на нашого Президента.

Тепер вагітність працею називати не можна. Верховна Рада відмовилася ввести зарахування до трудового стажу періоду знаходження у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами.

За прийняття в цілому відповідного законопроекту №4694 проголосували 38 депутатів при мінімально необхідних 226.

Проект Закону передбачає внесення змін до статей 11 і 19 Закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, що передбачають зарахування у страховий стаж періоду знаходження у відпустках у зв’язку з вагітністю і пологами.

Крім того, документ передбачає внесення змін до статті 40 закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” для запобігання зниженню коефіцієнта зарплати (доходу), що враховується при розрахунку пенсії.

Відповідно до таких змін передбачається, що за бажанням застрахованої особи при розрахунку пенсії можуть виключатися періоди знаходження у відпустці по догляду за дитиною до досягнення 3-річного віку, періоди проходження служби у Збройних силах України, СБУ, МВС, періоди догляду за дитиною-інвалідом, інвалідом першої групи або за літньою особою, що потребує постійного догляду.

Нагадаємо, 19 січня 2010 року законопроект №4694 був прийнятий у першому читанні. Авторами цього “бестселера” є депутати від фракції Партії регіонів Олександр Стоян, Ярослав Сухий і Василь Хара.

Тож нашим народообранцям невтямки, що чим менша народжуваність, а до цього все йде, тим менша кількість населення, з якого можна дерти податки. Перш за все, їм самим така перспектива є невигідною. Проте, якщо розібратися із логічного кінця цього лабіринту, то депутати забирають в українських жінок найважливіший, найважчий та найвідповідальніший стаж у житті. Адже народити та дати гарні початки для малечі, за своєю складністю та відповідальністю не мають порівняння з жодною роботою.

Прийняття такого закону, насамперед, є діяльністю проти людства, а особливо проти жінок та дітей. Жінка з маленькою дитинкою завше мала шану за всіх часів та народів. Проте власна влада, у так званій демократичній країні не може, а можливо й не хоче, піклуватися про них.

Якщо ж говорити мовою закону, то нехай ще раз перечитають Конституцію України, в якій чорним на білому написано: “Пріоритетом дер-жави є сімейне виховання!!!”. І як вони після цього мають цей пріоритет виконувати?

До того ж, прийнятий нещодавно підвищений пенсійний вік для жінок, додасть клопоту ще на три роки, адже незараховані декретні ніхто вам просто так не подарує. Тож, шановні панянки, доведеться йти, якщо доживемо, на пенсію у 63 роки. Проте, якщо у вас буде більше діток - рахуйте самостійно, арифметика не така вже й складна. Отже, депутати не лише зрівняли чоловіків із жінками, а й у такий спосіб дали нам ще раз зрозуміти, що наше місце вдома. А німецька приказка про три “К”: “Kuche, Kirche, Kinder” (кухня, церква, діти), говорить сама за себе: жінки все частіше йтимуть на поступки цим трьом поняттям, залишивши позаду кар’єру та роботу. Натомість, сподіваємося, що наші чоловіки не поляжуть завчасно, прогодовуючи свою сім’ю.

16.09.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.09.2010p. 
На головну сторінку