Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №466 від 16.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Історія успіху

Андрій ШЕЛЕСТ:  “Добра слава біжить попереду нас...”

Андрій ШЕЛЕСТ: “Добра слава біжить попереду нас...”

У спортивному одязі рівненської фірми “ТАХІОН” досягають вершин у спорті українські професійні спортсмени й аматори

Невипадкові випадковості - про них я буду говорити. Про те, як випускник Вінницького політехнічного інституту, конструктор-технолог радіоапаратури за фахом став дизайнером і виробником спортивного одягу. Чому рівненські спортивні костюми у російських пауерліфтингіcтів користуються більшим попитом, ніж “адідасівські”? І, нарешті, який зв’язок між екіпіровкою спортсмена та його спортивними досягненнями. Про все це - в інтерв’ю з Андрієм ШЕЛЕСТОМ, директором ПВКФ “ТАХІОН” (на фото).

- Андрію Володимировичу, що спонукало Вас відкрити власну справу, якими були Ваші перші кроки в бізнесі?

- У 1986 році закінчив середню школу, два роки відслужив в армії, через п’ять - закінчив інститут, а решту ви самі знаєте: 1993-й - економічна криза, інфляція, безробіття. У таких нелегких умовах, зі смішним капіталом у кілька мільйонів купоно-карбованців стартував мій бізнес. Почав зі створення дільниці - філії підприємства, власником якого був мій тесть, - воно виготовляло в основному верхній одяг. Я ж зробив ставку на трикотаж - фірма випускала майки, футболки, трикотажні штани тощо. Коли підприємство переїхало до Рівного, у колектив з’явилися перші кваліфіковані швеї-розрядниці. Сьогодні у нас згуртована команда професіоналів, якій я, користуючись нагодою, щиро дякую за підтримку і випуск якісної продукції, що має великий попит. Спочатку ми роздавали її магазинам під реалізацію. Потім настав час, коли клієнти, дізнав-шись про “ТАХІОН”, уже самі шукали нас.

- Розкажіть про асортимент виробів Вашого підприємства.

- Основний напрямок діяльності фірми “ТАХІОН”, якому ми не зраджуємо вже 15 років (до речі, цю приємну дату відзначатимемо 20 вересня) - пошиття спортивних костюмів та форми для екіпірування спортивних команд і клубів. Приймаються командні й індивідуальні замовлення. На форму та одяг можна наносити логотипи, національну символіку, емблеми міста чи області.

“ТАХІОН” виготовляє форму для різних видів спорту, серед яких: футбол, баскетбол, волейбол, регбі, бокс, боротьба, велоспорт, плавання, спортивна гімнастика, легка атлетика, пауерліфтинг, лижний спорт та інші. Дизайном і моделюванням частково займаюся я - адже вже дечому навчився у процесі практичної роботи. Ідеї черпаю в Інтернеті, а буває, що ескізи пропонують замовники.

- Чим приваблює клієнтів бренд спортивного одягу “ТАХІОН”?

- У нас немає такого, як кажуть, “натоптаного” каталогу на п’ять одиниць продукції, що зроблені як фасони, наприклад, 2010 року. Тобто, кожному клієнту ми пропонуємо свій варіант ексклюзивної форми, свої розміри. Плюс - помірні ціни на наші вироби, що в умовах кризи для багатьох замовників має суттєве значення.

- Назвіть, Андрію Володимировичу, спортивні клуби, з якими співпрацюєте.

- Ми вже років сім одягаємо гравців улюбленого баскетбольного клубу рівнян - “Пульсар”. Нашими постійними замовниками є баскетбольний клуб першої ліги “Говерла” (Івано-Франківськ), футбольні клуби - рівненський “Верес” і команди другої та третьої ліги, баскетбольні команди Миколаєва, Кременчука та Сарн, волейбольні та гегбійні команди Рівного, Кременця та Кривого Рогу, уся рівненська аматорська баскетбольна ліга, дитячі юнацько-спортивні школи України. Буває, приїдуть юні спортсмени з Рівного в будь-яке місто на змагання, а там господарі турніру вже прискіпливо вивчають екіпіровку гостей, розпитують, де замовляли. Як кажуть, добра слава біжить попереду нас...

- І навіть докотилася до Росії…

- Приємно це чути. Здебільшого, ми шиємо на замовлення Федерації пауерліфтингу Російської Федерації. Пауерліфтинг - це спорт, як кажуть, для трохи божевільних людей. Спортсмени, що займаються цим видом спорту, нестандартні за зростом, стегнами, руками і торсом. Тому пошиття спортивного одягу для них вимагає більшої уваги і врахування індивідуальних особливостей фігури кожного спортсмена. Пауерліфтинг - не масовий вид спорту, як легка атлетика, футбол чи баскетбол. Тож ці замовлення виконуються, як правило, невеликими партіями, але на сьогодні іншої альтернативи немає.

- Ви відчуваєте причетність Вашого колективу до високих досягнень спортсменів?

- Дуже приємно чути, коли приходить команда, якій ми пошили форму, і спортсмени кажуть: “Ваша форма пружна”. Я сам займався спортом і знаю по собі: коли вдягаєш спортивну форму - відчуваєш себе спортсменом. Спортивна форма - важливий чинник у спорті, який мобілізує спортсмена на високий результат.

Дякую за розмову.

33024, м. Рівне, вул. Соборна, 279;

тел. (03622) 5-42-11, (0362) 45-42-11,

моб. тел. (050) 698-21-98;

e mail: taxionsport@bigmir.net

16.09.2010Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 16.09.2010p. 
На головну сторінку