Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №466 від 16.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зі столиці

Опозиція - жива!

Нещодавно на майдані перед стінами Верховної Ради відбувся мітинг за участю опозиційних партій: “Батьківщина”, ВО “Свобода” та “Народний Рух”.

За неперевіреною інформацією, число учасників пікету коливалося від двох з половиною до п’яти тисяч чоловік. Вони тримали прапори із символікою БЮТ і Свободи, а також транспаранти з гаслами на кшталт: “Олігархи, бережіться! Терпіння народу дійшло до межі”, “Ні” політичним репресіям” тощо.

До громадян із промовами звернулися Юрій Луценко та Юлія Тимошенко. Вони небезпідставно звинувачували політичних опонентів у різкому підвищені тарифів на газ, опалення та гарячу воду, збільшення пенсійного віку населення. Щодо останнього, то Україна ризикує стати державою, де пенсійний вік стане вищим від середньостатистичної тривалості життя громадян.

Основним лейтмотивом пікетування стали вимоги заборони на вилучення у громадян житла через заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, ухвалення законопроекту про введення мораторію на підвищення цін на ці ж послуги та спожиті у побуті природній газ та електроенергію, а також ухвалення закону про встановлення десятирічного мораторію на підвищення пенсійного віку.

Прихильники діючої влади також не залишилися осторонь і вже традиційно поряд організували власний мітинг - менш чисельний.

Учасники від різних політичних сил були відділені один від одного заслоном із співробітників міліції, яких, на перший погляд, здавалося було більше, аніж усіх пікетувальників разом узятих.

16.09.2010Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 16.09.2010p. 
На головну сторінку