Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №467 від 23.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

Паспортний дефіцит

Україна тільки оговталася від паспортної кризи навесні, коли отримати закордонний паспорт було неможливо навіть по блату через відсутність бланків. Ось тепер із внутрішнім паспортом доведеться почекати - в Україні знову дефіцит бланків. Між тим, щороку органи внутрішніх справ видають 1,2-1,3 мільйонів паспортів громадянина України.

Варто зазначити, що виготовлення бланкової продукції здійснюється на підставі договорів, укладених між МВС України та Державним підприємством “Поліграфічний комбінат “Україна”. З 1,5 мільйона потрібних для українців бланків, виготовлено було лише 400 тисяч. Причина у заборгованості перед державним підприємством та відсутністю бюджетного фінансування. Як повідомив начальник режимного відділу “Поліграфкомбінат “Україна” Олександр КОЛОМІЙЧУК, між МВС і поліграфкомбінатом немає договору. Коли його підпишуть і з’являться гроші, друк бланків відновлять. Пакет цих документів наразі знаходиться на затвердженні у Мінекономіки. Як не парадоксально, але бланки паспорта громадянина України, крім ДП “Поліграфкомбінат “Україна”, має право виготовляти ще й Державне підприємство “Київська офсетна фабрика”. Однак виявилося, що будь-які технічні можливості для цього в останній установі відсутні.

Тим часом, замість паспортів громадян України на

Рівненщині тимчасово безкоштовно оформляють посвідчення. За словами начальника відділу у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВСУ в Рівненській області Лілії ДРАПЧИНСЬКОЇ, станом на 15 вересня 2010 року в Рівненській області понад 8 тисяч громадян, які подали документи на отримання, обмін паспорта громадянина України у липні-вересні поточного року, очікують надходження бланків. А поки отримують тимчасові посвідчення громадянина України.

23.09.2010Аліна БУДАФЕНКО, Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 23.09.2010p. 
На головну сторінку