Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №469 від 07.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Надокучливий хейліт

Дорогий “Ракурс Здоров’я”! Порадьте, будь ласка, як позбутися заїдів, які часто виникають у дорослих, конкретніше, у жінки 35-и років. Дякую!

Оксана, м.Острог

Ось яку інформацію про тріщини у кутиках рота, по-науковому - хейліт, ми знайшли на сайті народної медицини. У дорослих людей заїди можуть порушувати чи сприяти стрептококи, стафілококи або це можуть бути інші грибкові захворювання. Але найчастіше заїди утворюються на тлі авітамінозу, особливо при нестачі рибофлавіну - вітаміну В2. У такому разі, крім неприємних висипань в області губ, можуть і лущитися крила носа, з’являється неприємне печіння і почервоніння в області язика. Настає слабкість, ви починаєте втрачати апетит і швидко втомлюватися, що теж сигналізує, що вашому організму не вистачає вітамінів. Ви можете пропити комплекс вітамінів і часто заїди проходять. Загальний тонус вам допоможе підняти вітамін А в масляному розчині, сироп шипшини, величезна кількість свіжих фруктів і овочів. Вітамін В2 найлегше вживати разом з вареним м’ясом, яєчним білком, грибами та хлібом.

Ваше одужання прискорять щоденні компреси з настойки дубової кори на куточки губ. Якщо заїди не минули упродовж одного тижня, рекомендуємо негайно звернутися до вашого лікаря: можлива причина заїдів - грибок або стафілокок.

Рецепти, які поліпшують загальний стан порожнини рота. Для лікування заїду можна використовувати сік алое. Трохи розчавити свіжозрізаний лист алое, щоб з нього повністю вийшов сік. Набрати у піпетку і капнути кілька крапель в область ранки. Повторювати цю процедуру необхідно два-чотири рази на день, залежно від ступеню захворювання і глибини ранки. Дуже добре допомагає для лікування заїду в куточках рота маска з яблук, зварених у молоці. Після того, як яблуко зварилося, необхідно розім’яти його в ніжну кашку і прикладати до пошкоджених куточків губ. Нанести маску і не знімати упродовж півгодини.

07.10.2010Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 07.10.2010p. 
На головну сторінку