Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №474 від 11.11.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Готовність

Сніжної зими на Рівненщині не буде

Принаймні у цьому жителів краю запевняють місцеві комунальники та шляховики, які проаналізувавши помилки торішнього сезону, озброїлися технікою та матеріалами. І додають, цього разу аби відкопати Рівненську область зі снігу, не потрібно буде чекати весни.

Лише на одне очікування зими обласні чиновники витратили 2 мільйони 325 тисяч гривень. Говорять, що за ці гроші вони повністю підготували автошляхи краю до обслуговування: заготовили понад 4 тисячі тонн технічної солі та понад 16 тисяч кубометрів піску.

Крім цього, на снігопади та завірюхи із нетерпінням чекають понад півтори сотні одиниць спецтехніки. Фахівці вже відремонтували та підготували до роботи 34 піскорозкидачі, 3 роторних снігоочищувачі, 44 одиниці навісного обладнання, 32 автогрейдери, 8 бульдозерів, 13 солерозподілювачів і 19 навантажувачів. Якщо ж власної техніки забракне, дорожникам готові підсобити й інші організації, з якими вже укладено 17 угод. Що ж, з такою потужною артилерією зимі і справді буде важко захопити нас зненацька.

Уздовж доріг державного значення, говорять шляховики, нині функціонує чотири склади технічної солі, а у різних районах Рівненщини підготовлені 24 тимчасові майданчики для складування протиожеледних матеріалів. На озброєнні вже є понад півтори сотні щитів для захисту магістралей від заметів, втім, дорожники запевняють, що до початку зими їх буде більше.

Рівненське ШЕУ також напоготові. Зимові кучугури не стануть проблемою номер один для міста у зимовий період, як це було торік, кажуть в управлінні. За словами начальника міського шляхово-експлуатаційного управління автомобільних доріг Віктора КЛИМУКА, незважаючи на те, що протяжність міських шляхів була збільшена до 350 кілометрів за рахунок доріг Тинного, Червоних гір та інших передмісць, до зими вони готові на 100 відсотків.

Сподіваємося, що цьогорічні заметілі виявляться не сильнішими торішніх, бо ж тоді вони також були напоготові, але…

Отож, на боротьбу зі снігом місцеві шляховики підготували чотири тисячі кубічних метрів піску, дві - відсіву, та половину необхідного запасу солі. Першими, зазначають, розчищатимуть головні транспортні магістралі, поволі переміщуючись в інші райони. Для цього на озброєнні міського ШЕУ знаходиться 11 піскорозкидачів, 3 плужно-щіточні машини, 8 грейдерів та снігонавантажувальна техніка. Незабаром за кошти обласної влади планують додатково придбати машини для посипання тротуарів та агрегат для прибирання вулиць.

11.11.2010



Рівне-Ракурс №10 від 11.11.2010p. 
На головну сторінку