Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №474 від 11.11.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знай наших

Фото Ярослава МІЗЕРНОГО

Острозька академія - у Європейській асоціації

На останній раді Європейської асоціації університетів, яка проходила наприкінці жовтня у Палермо (Італія), Національний університет “Острозька академія” отримав індивідуальне повне членство.

Для навчального закладу такий статус дасть можливість отримувати інформацію про події, тенденції та політичні питання, пов’язані з європейською вищою освітою та науковими дослідженнями. Крім цього, Острозька академія отримає доступ до обмеженої членської зони та членських каталогів, буде брати активну участь у заходах і проектах ЄАУ - конференціях, навчальних семінарах, інституційних оцінках.

“Членство нашого навчального закладу у Європейській асоціації університетів сприятиме підвищенню якості надання освітніх послуг, рівня мобільності серед студентів та викладачів вищих навчальних закладів Європи. Також дасть можливість брати участь академії у різноманітних європейських конкурсах, написанні ґрантових пропозицій тощо”, - розповів керівник відділу міжнародного співробітництва Національного університету “Острозька академія” Едуард БАЛАШОВ.

До слова, на початку цього року фахівці відділу міжнародного співробітництва НУОА заповнили аплікацію на членство навчального закладу у Європейській Асоціації Університетів, яка включала в себе різноманітні блоки питань, зокрема про науково-дослідницьку діяльність академії, інформацію щодо функіонування спеціалізованих вчених рад із захисту кандидатських дисертацій, щодо міжнародної співпраці у відповідності до вимог Болонської системи освіти. Як результат, Острозьку академію вже вкотре високо оцінили на міжнародному рівні

Нагадаємо, що Європейська асоціація університетів - найбільша європейська університетська асоціація, що об’єднує понад 800 ВНЗ у 46 країнах Європи. Організація є однією з ключових інституцій, що скеровує та реалізує завдання Болонського процесу в країнах Європи.

11.11.2010Олексій КОСТЮЧЕНКО, Острог



Рівне-Ракурс №10 від 11.11.2010p. 
На головну сторінку