Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №476 від 03.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненські підприємці підкорили столицю

Рівненські підприємці підкорили столицю

Практика останніх років красномовно свідчить - головне не те, наскільки добре написані стандарти, а те, наскільки чітко та чесно дотримуються їхніх вимог виробники. Жодні інвестиції не зможуть врятувати підприємство, якщо від нього відвернеться споживач, і воно стане неконкурентоспроможним серед інших, подібних до нього, виробників товарів чи послуг. А що для людини є важливим? Безумовно, якість продукції. І проблема дотримання цієї вимоги є однаково суттєвою для будь-якої країни, незалежно від її розміру, соціального устрою і стану економіки.

Тож, запорука успіху будь-якого підприємства чи підприємця, які поважають себе та хочуть отримати кредит довіри у людей, криється у невеликому переліку норм, згідно з якими відбувається технологічний процес виготовлення товарів чи послуг. З-поміж тих, хто завойовує ринок запровадженням нових стандартів та інновацій, трапляються і нечесні на руку ділки. Однак, як показує практика, довго обманювати споживачів їм не вдається, і, відповідно, закінчують усі вони свій шлях однаково - банкрутством. За цим процесом сумлінно стежить Держспоживстандарт України (на Рівненщині - ДП “Рівнестандартметрологія”, - авт.), який надає кожному чесному підприємству ідеальний шанс серйозно про себе заявити на всю країну, примножити добру славу та досягнути значних успіхів у бізнесі.

Для цього варто скласти іспит на конкурентоспроможність свого продукту або послуг у Всеукраїнському конкурсі “100 кращих товарів України”. Переможця, а це звання здобути ой як складно, слава однозначно не омине.

Цьогорічний Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) “100 кращих товарів України” стартував 1 березня. Переможців конкурсу обирала конкурсна комісія, затверджена розпорядженням голови Рівненської облдерж-адміністра-ції, до складу якої увійшли не лише представники РОДА та Рівненського міськвиконкому, але й управління у справах захисту споживачів, Торгово-промислової палати, обласної санітарно-епідеміологічної станції, засобів масової інформації, ДП “Рівнестандартметрології”. Очолив комісію перший заступник голови РОДА Анатолій Юхименко.

Отож, 17 листопада 2010 року у залі ДП “Рівнестандартметрологія” відбулося урочисте нагородження переможців регіонального та загальнодержавного етапів Всеукраїнського конкурсу “100 кращих товарів України”. За звання кращих в області боролися 84 підприємства. Серед учасників визначили переможців, лауреатів та фіналістів конкурсу у таких категоріях, як: продовольчі товари, промислові товари для населення, товари виробничо-технічного призначення, роботи та послуги.

І якщо підприємствам-виробникам участь у конкурсі дозволила заявити про свою продукцію і продемонструвати її переваги, то споживач врешті отримав вичерпну правдиву інформацію про якість вітчизняних товарів. І ось чому.

Представлена на конкурс продукція оцінювалася за встановленими критеріями: якість, безпечність та конкурентоспроможність, рівень споживчих властивостей у порівнянні з кращими аналогами, наявність стратегії розвитку підприємства, цінова політика, відсутність претензій з боку контролюючих органів, використання регіональної та української сировини, наявність сертифікованої системи управління якістю, рівень рекламного супроводу, географія розповсюдження продукції тощо.

Як зазначив генеральний директор ДП “Рівнестандартметрологія” Анатолій КАМІНСЬ-КИЙ, сім років тому, коли конкурс лише розпочинали, у ньому брали участь 2-3 підприємства, сьогодні ж Рівненська область представлена 84-ма учасниками, кращі з яких підкорювали столицю. І таки заявили про свої досягнення на всю Україну. У число кращих ста товарів потрапило відразу сім рівненських товаровиробників, яких в Українському домі під час проведення Європейського тижня якості в Україні особисто нагороджували Міністр економіки Василь Цушко та Міністр Кабінету Міністрів України Анатолій Толстоухов.

Отож, у номінації “Товари виробничо-технічного призначення” переможцями загальнодержавного рівня стали ВАТ “Рівнеазот” та ТОВ “Вирівський кар’єр”.

ВАТ “Рівнеазот” - це одне з найбільших підприємств України з виготовлення мінеральних добрив, яке у 2003 році перше в країні освоїло виробництво вапняково-аміачної селітри - універсального нейтрального добрива.

ТОВ “Вирівський кар’єр” спеціалізується на видобуванні та переробці гранітів та пропонує широкий асортимент фракції гранітного щебеню високої якості. Граніти Вирівського родовища за фізико-механічними властивостями входять у десятку кращих родовищ всього пострадянського простору.

У номінації “Продовольчі товари” звання лауреата загальнодержавного рівня отримало ТОВ “Нешкідливі технології і продукти “Грін Оул” (у перекладі - зелена сова) за соковий негазований безалкогольний напій у роздільному пакуванні “Омі”. Продукт є настільки унікальним, що не має аналогів ані в Україні, ані за її межами. Експерти визнали світову новизну здорових напоїв цього підприємства.

Також звання лауреата удостоїлося ТзОВ “Сучасні віконні системи” у номінації “Промислові товари для населення” за металопластикові вікна. Продукція підприємства, яке зарекомендувало себе стабільним і чесним виробником, має сертифікат відповідності, санітарно-гігієнічні висновки та проходить обов’язковий внутрішній контроль на відповідність якості.

У номінації “Роботи та послуги” відзначився центр інтер’єрного текстилю магазин “Антураж” приватного підприємця Задвернюк Л.П., який на загальнодержавному рівні отримав нагороду лауреата. Аналогів таких салонів немає не лише в Рівному, а й у найближчих обласних центрах.

Фіналістом Всеукраїнського етапу конкурсу у номінації “Товари виробничо-технічного призначення” визнано ТОВ “Дубровицький комплекс “ВІПОС”, який спеціалізується на виготовленні плитки на основі найсучасніших технологій, використовуючи суперміцний матеріал - кевларобетон; лауреатом - ТзОВ “Річ Ленд” - одне із провідних підприємств з переробки торфів та виробництва субстратів для вирощування рослин. На базі сучасних технологій підприємство випускає понад 35 видів субстратів.

“Це наше спільне свято і спільна перемога, - підсумував здобутки конкурсу Голова Держспоживстандарту України Олександр МАТВІЙЧУК. - Сподіваюся, що інші виробники рівнятимуться на ту планку, яку встановили наші сьогоднішні переможці. Це й буде запорукою динамічного розвитку країни, опанування новітніх технологій, а головне, що це турбота про нашого споживача”.

03.12.2010Делегація Рівненщини під час Європейського тижня якості в Українському домі у Києві.



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2010p. 
На головну сторінку