Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №477 від 03.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наперекір чуткам

Під’їзд не знищили, його продали

Під’їзд не знищили, його продали

У минулому номері “РР” ми розповідали про проблеми мешканців гуртожитку на вулиці Млинівська,26. Однак керівництво виробничого автотранспортного об’єднання облспоживспілки, що є власником будівлі, навело нам свої факти щодо описаних подій.

Як зазначив директор виробничого автотранспортного об’єднання облспоживспілки Микола ОКСИМЧУК, 10 років тому гуртожиток заборгував величезну суму коштів за електроенергію і, щоб вийти із ситуації, керівництво вирішило продати один під’їзд. При цьому усі мешканці отримали варіанти для переселення, лише одна сім’я відмовилася виїхати зі своєї кімнати.

Організація, яка викупила під’їзд, почала готуватися до його реконструкції: вони повиймали старі вікна, розібрали комунальні системи тощо. Однак, через фінансові труднощі, на продовження ремонту у під’їзді грошей забракло. Саме тому ця частина будинку перебуває у такому жахливому стані.

Проте не все так погано, незабаром реконструкція під’їзду відновиться. Щоправда, спершу для цього потрібно буде переселити сім’ю, яка там проживає. І хоча цим людям пропонують гідні варіанти, вони навідріз відмовляються переїжджати.

- Ми постійно допомагаємо мешканцям гуртожитку, - продовжує Микола Оксимчук. - Своїми силами збудували котельню, провели воду, відремонтували каналізацію, поставили у під’їздах броньовані двері тощо. На жаль, наразі ми не маємо можливості провести капітальний ремонт, оскільки квартплата за проживання у гуртожитку - просто мізерна. На все потрібен час.

Що ж до приватизації, то порадившись з мешканцями, адміністрація об’єднання зробила оцінку гуртожитку, після чого кожний житель має право написати заяву та через договір купівлі-продажу отримати кімнату у свою власність, навіть у розстрочку. А от продавати коридори та кухні загального користування неможливо.

До речі, за умовами договору між облспоживспілкою та організацією, яка викупила під’їзд, остання повинна привести до ладу дах та фасад усього будинку.

03.12.2010



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2010p. 
На головну сторінку