Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №478 від 09.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Чвари продовжуються

Три - число нещасливе... для Рівнеради

Так і не відбулося третє пленарне засідання першої сесії Рівненської міської ради. За повідомленням відділу інформаційно-аналітичного забезпечення, через неузгодженість кандидатур у члени постійних комісій та їх голів, засідання перенесли на невизначений строк.

Для обласного центру ця подія стала своєрідною сенсацією, бо протягом усіх років незалежності, місцеві депутати досить швидко обирали секретаря ради, членів та голів комісій. Допоки нинішня рада спромоглася лише на перший крок до нормальної роботи - обрати секретаря. З мінімальною перевагою пройшов Андрій Грещук.

- Наскільки мені відомо, перенесення пленарного засідання відбулося за ініціативи міського голови, - зазначив депутат Рівнеради Віктор ВІВСЯНИК (“Удар”). - І причина такого рішення може бути лише одна - керівникам депутатських фракцій та груп не вдалося знайти спільної думки щодо членства колег-депутатів у постійних комісіях Рівнеради. Як на мене, то це виглядає дивно, адже усіх нас рівняни обирали представляти їхні інтереси не у якійсь конкретній комісії. Я впевнений, що чи у гуманітарній, чи в господарській комісіях можна плідно працювати задля громади нашого міста. Тому не розумію, чому деякі мої колеги наполягають на включенні до конкретних, скажімо так, “рейтингових” комісій.

- Дійсно проблема є, - коментує ситуацію голова фракції “Фронт Змін” Тарас МАКСИМЕНКО. - Після виборів 31 жовтня обласний центр отримав дуже строкатий депутатський корпус - майже десяток фракцій, з яких жодна не має більшості, тому вони повинні між собою домовлятися. Це вдається далеко не завжди. За моєю інформацією, одна з великих фракцій претендує на головування у багатьох вагомих для міста комісіях і саме через це довелося переносити сесію. На початку наступного тижня пройдуть консультації керівників фракцій міської ради і, я думаю, компроміс буде знайдено, та розпочнеться плідна праця депутатського корпусу. Тим більше, що міська рада - це не політичний орган, вона повинна працювати на благо всіх рівнян, а не тільки виконувати вказівки партійних керівників. У випадку, якщо компромісу знайти не вдасться, депурати ради мають право самотужки визначитися, кому в якій комісії працювати.

09.12.2010Володимир КОНЄВ Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 09.12.2010p. 
На головну сторінку