Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №478 від 09.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подарунки

Святий Миколай вже прийшов до нас,

Святий Миколай вже прийшов до нас,

- ці рядки, які співали сотні дітей, можна було почути у неділю 5 грудня в місцевому костелі Апостолів Петра і Павла.

Відомо, що у католиків різдвяні свята розпочинаються 6 грудня, коли вшановується пам’ять покровителя дітей і мандрівників Святого Миколая. Зазвичай у передсвяткову ніч, він приносить свої подарунки кожній дитині, яка добре поводилася протягом усього року. Але, як показує багаторічна традиція святкування дня Святого Миколая у різних країнах, без сюрпризів не залишається жодна дитина!

У рівненському костелі до приходу Святого готувалися заздалегідь. Діти не лише писали листи, у яких просили про подарунок, але й напередодні малювали картинки, які потім поклали у коробку і обгорнули у вигляді великої цукерки. Це була своєрідна подяка Святому за подарунки, якими він обдаровував у той день слухняних дітей. Батьки і діти співали, слухали тих, хто підготував виступ для Миколая, а потім із завмерлим серцем вслухалися у кожне прізвище, яке він називав, викликаючи дитину за подарунком.

Варто відмітити, що заняття, які проводять сестри-монахині костелу з дітьми щосуботи неабияк відбиваються у свідомості малечі. Вони малюють, дивляться мультфільми про Ісуса, дізнаються про правила поведінки, чесноти та людські цінності - а відтак, не можуть, зростаючи, порушити закладені знання. І неодмінно стануть гарними людьми.

09.12.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 09.12.2010p. 
На головну сторінку