Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №478 від 09.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Карантин закриває школи

Три школи на Рівненщині - дві у Здолбунівському районі й одна у Корці, першими призупинили навчальний процес. Майже за тиждень рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції зріс на 23 відсотки.

Епідемія на порозі, констатують і лікарі. 7 грудня вже зачинилися двері навчальних закладів Дубна, Кузнецовська. На черзі - Рівне.

Митницю очолив Похилько

Державні ротації знову торкнулися нашого краю. Відтепер Рівненською митницею керуватиме Олександр Похилько, який до квітня 2010 року обіймав посаду директора Департаменту боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Держмитслужби України.

Його попередник на посаді - Сергій Ярмольський, наразі виконує обов’язки начальника Департаменту аналітичної роботи, управління ризиками та аудиту Держмитслужби України.

На старті масової газифікації

Майже 86 мільйонів гривень потребує Рівненщина, щоб повністю розрахуватися з боргами та закінчити підведення газопроводів. Таким чином, блакитне паливо отримають 54 населені пункти. Їх перелік та необхідні документи вже направили до “Нафтогазу” та у Мінфін.

Крім того, місцеві газівники висловили бажання інвестувати у 2011 році 7 мільйонів гривень у розширення своїх мереж. За ці кошти допомагатимуть активним громадам Рівненщини, які за власний кошт оплачуватимуть будівництво вуличних мереж.

З сімнадцятого-на п’яте

На дванадцять позицій покращила свої показники Рівненська область. Наразі, за результатами рейтингової оцінки соціально-економічного розвитку, ми посідаємо п’яте місце.

Кажуть, що такого рівня вдалося досягти завдяки розвитку сфери соціального сектору, інвестиційній та зовнішньоекономічній діяльності. Наприклад, в регіоні найвищий темп приросту зарплати та скорочення заборгованості з її виплати.

Мільйон на медикаменти

Більше півтора мільйона гривень планують виділити на медичну галузь Рівненщини депутати Рівненської обласної ради. На засіданні постійної комісії Рівненської обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства вирішили, що на мільйон гривень придбають медикаменти, 300 тисяч гривень спрямують на харчування хворих у лікарняних закладах. Решта коштів піде на закупівлю обладнання госпіталю для інвалідів війни та для обласного перинатального центру.

Приймати людей будуть по-новому

Провівши свій перший прийомний день, голова облради Юрій Кічатий вирішив змінити його систему. “Керівники мають дізнаватися про проблеми громадян заздалегідь, а не безпосередньо на прийомі. На зустріч з людьми вони повинні йти підготовленими, з низкою пропозицій для вирішення тієї чи іншої проблеми. А для цього потрібен попередній запис, де заяви, скарги чи звернення рівненчан опрацюють”, - пояснює посадовець.

09.12.2010



Рівне-Ракурс №10 від 09.12.2010p. 
На головну сторінку