Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №478 від 09.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Святкові пропозиції

Найкращий подарунок під ялинку - камінь життя та здоров’я

Найкращий подарунок під ялинку - камінь життя та здоров’я

Незабаром розпочнеться період найбажаніших та найочікуваніших свят кожної людини - Нового року та Різдва. Аромат свіжої хвої, яскраві прикраси та смачний вишуканий стіл… З-поміж усіх справ, про які варто потурбуватися вже сьогодні, почесне місце займають, звичайно, подарунки. Кажуть, що людина має навчитися їх приймати, але на нашу думку, справжнє мистецтво полягає саме у виборі правильного, доречного, індивідуального та неповторного подарунку. Кажете, рідних вже нічим дивувати? А ви завітайте до магазинів ПП “Янтар Полісся”, де від краси та блиску виробів із бурштину, придбати захочеться відразу увесь асортимент.

Природа щедро наділила бурштин усіма барвами. Його кольорова палітра нараховує понад 300 відтінків і змінюється від прозорого, як лід або гірський кришталь, до чорного. Відомі зелені та блакитні камені, мало коли трапляються рожеві, червоні, коричневі. Виключно рідко можна побачити чорний бурштин, переважає ж янтар золотисто-жовтого кольору різних відтінків.

Раніше майстри “Янтар Полісся” використовували для створення виробів бурштин, який видобували у Клесівському родовищі у Рiвненській областi. Однак сьогодні, коли державне підприємство “Укрбурштин” простоює, камінь привозять з Калінінградської області. За своїми фізико-хімічними властивостями він не поступається нашому місцевому янтарю, адже походить з того самого “бурштинового дерева”.

Трохи історії

Відомо, що бурштин є стародавнім ювелірним і коштовним каменем. Відомості про нього містяться у письмових пам’ятках культури VIII-X ст. до н.е., на території України бурштин використовувався ще в епоху пізнього палеоліту і неоліту, а примітивні вироби з нього знаходили при археологічних розкопках давніх поселень у Межирічах, Зарубинцях, Трипіллі тощо.

У давніх германських та кельтських переказах є відомості про те, що ще декілька тисяч років тому торговці прямували на схід до бурштинового міста, розташованого на злитті двох річок. Очевидно, це територія Рівненського Полісся, де бурштин має надзвичайне розповсюдження - регіон сучасних Клесівського і Вільного родовищ.

Споконвіку каменю життя та здоров’я приписували силу, яка здатна захищати від злих духів. Вважалося, що амулети, виготовлені саме з бурштину, оберігали від нещасть та дарували радість життя.

Можливо, вирішальну роль у зціленні людей за допомогою бурштину відігравала того часу сила самопереконання, однак сьогодні достеменно відомо, що цей сонячний камінь випромінює від’ємні іони, які благотворно вп-ливають на органи людини, а янтарна кислота є неспецифічним біостимулятором і антистресовим препаратом.

Вироби з бурштину сподобаються кожному

Однак повернімося до розмови про подарунки.

- Ми йдемо назустріч нашим партнерам та клієнтам, зазначає власник ПП “Янтар Полісся” Віктор СЛОБОДАНЮК. - Свідомо не піднімаємо ціни на продукцію, хоча доставка сировини з Росії обходиться надзвичайно дорого. Працюємо з мінімальними націнками, а до новорічних та різдвяних свят підготували для рівнян спеціальну пропозицію - 5-відсоткову знижку на всю продукцію.

Якщо ви ще жодного разу не відвідували магазини “Янтар Полісся” на вулиці Соборна,38 та у ТЦ “Злата Плаза”, пропонуємо короткий екскурс асортиментом. Хоча на нашу думку, краще один раз побачити, ніж сто разів прочитати. Тут можна придбати комбіновані ювелірні вироби з бурштину в оправах із срібла та золота. Покупцям пропонують вже готову продукцію - персні, намиста, кульчики, браслети, підвіски тощо. Якщо ваша ласка - майстри виконають для вас індивідуальне ювелірне замовлення. Якщо ви мрієте про особливий сувенір - із задоволенням! Для спеціалістів підприємства немає нічого неможливого, адже вони здатні втілити у життя будь-яку творчу ідею, свідченням цього є так звані високохудожні VIP-сувеніри, які сьогодні прикрашають маєтки та мисливські будиночки на теренах України та за її межами.

Якщо подарунок має змінити та осяяти інтер’єр оселі, варто звернути увагу на картини. Це - канонічні ікони, картини релігійного змісту, пейзажі, мисливські сюжетні картини або ж декоративні та інтер’єрні панно. До слова, цей напрямок є дітищем саме рівненських майстрів.

Усі роботи виконуються з використанням екологічно чистих технологій і не лише прикрашають інтер’єр, але й заряджають приміщення позитивною енергією та силою сонця, яку акумулює у собі янтар. Бурштин - це справжній скарб Землі. Навіть його невеличкий шматочок містить велику силу Сонця, тому завжди нестиме добро, радість, красу та неповторність тим, хто ним володіє.

ПП “Янтар Полісся”

м.Рівне, вул.Київська, 110г

тел. (0362) 28-25-45, (050)435-70-69

e-mail: ukrjantar@gmail.com,

сайт: www.ukrjantar.com

Ювелірні магазини

м.Рівне, вул.Соборна,38

тел. (0362) 22-24-67

м.Рівне, майдан Короленка,1

(ТЦ “Злата Плаза”, 1 поверх, 8 відділ)

09.12.2010Георгій МІНТЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 09.12.2010p. 
На головну сторінку