Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №478 від 09.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лідери

Рівненська “Юрмала” вже близько

Рівненська “Юрмала” вже близько

16 грудня урочисто відкриють Всеукраїнський дитячо-юнацький конкурс української музики “Бурштинові нотки”, участь в якому підтвердили учасники з 16 регіонів України.

Нагадаємо, конкурс дозволить обдарованій молоді, яка займається академічною музичною творчістю, показати свої здобутки. Конкурсантами стали учні початкових класів спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та студенти вищих навчальних закладів культури і мистецтв. Вікова категорія - від 6 до 21 року. Буде й окрема група учасників - діти з особливими потребами. Номінації розділені на 7 груп: естрадний вокал, народна пісня, класичний вокал, народні, струнні, духові та ударні, клавішні інструменти.

Переможцям - янголи

Усі переможці отримають надзвичайно гарні та вишукані відзнаки з елементами бурштину. Вже створено 35 фігурок співаючих янголів, зроблених з червоної глини та прикрашених бурштином. Автором цього витвору став відомий рівненський скульптор Леонід Гринбокий. А бурштинове оздоблення усіх янголів абсолютно безкоштовно здійснила фірма “Ріше-Бурштин”. Також кожному учаснику на згадку про конкурс подарують книжку під назвою “Бурштинові нотки”, видану на теренах нашого краю та невеличкий бурштиновий камінчик.

- Головна мета нашого конкурсу - підняти значимість українського академічного мистецтва, - зазначила заступник міського голови Рівного Галина КУЛЬЧИНСЬКА. - Якщо лише у музичних школах Рівного навчається понад 2 тисячі дітей, можна собі уявити, яка їх кількість у всій Україні… Також проведення такого масштабного конкурсу в Рівному дозволить популяризувати наш бурштиновий край на всю країну. Адже бурштин - це своєрідна візитна картка нашої області.

Власний гімн

Для “Бурштинових ноток” створили навіть власний гімн, який прозвучить на відкритті конкурсу та який заспівають разом усі учасники гала-концерту 19 грудня в облмуздрамтеатрі.

Досить символічно, що фінал випадає на День Св.Миколая, що стане для дітей чудовим подарунком.

09.12.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 09.12.2010p. 
На головну сторінку