Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №483 від 13.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відкриття

Навчальний рік розпочався на Різдво

Навчальний рік розпочався на Різдво

Відразу дві школи запрацювали 10 січня на Рівненщині. На їх відкриття приїхав Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов, який курує Рівненську область.

Спершу він разом із головою ОДА Василем Берташем відкрив школу у селі Познань Рокитнівського району та подарував на новосілля телевізор і відеокамеру. Новий триповерховий навчальний заклад на 600 учнів збудували за три місяці, на що витратили виділені Урядом 29 мільйонів гривень.

І Віктор Тихонов зізнався, що сам не вірив у надшвидке новосілля. “Такій школі можна позаздрити - вона збудована за найсучаснішими технологіями. Я можу порівнювати з міськими навчальними закладами і запевняю, цей нічим не відрізняється. Натомість Рівненщина якісно вирізняється за рівнем оснащення та наповнення навчальних закладів. Відтак, ми не могли оминути увагою село Познань, яке має позитивну динаміку народжуваності, а отже нова школа дуже потрібна”, - зазначив Віктор Тихонов.

Очільник області Василь Берташ подякував батькам, освітянам і звісно ж будівельникам, яким довелося працювати в три зміни.

Тож 522 учні та їх педагоги нарешті отримали просторі класи, з-поміж яких і сучасний комп’ютерний, їдальня, майстерня і спортзал. Крім того, школа має автономну котельню, яка працює на альтернативному паливі.

Нагадаємо, що школа у Познані згоріла у 2009 році. Відтоді учні навчалися у дві зміни в старих сільських приміщеннях.

Не пасе задніх і навчальний заклад на 350 місць у селі Богуші Березнівського району, колективу якого на відкритті подарували телевізор та проектор.

Донині 269 учнів навчалися у колишньому дитячому садку та переобладнаній шкільній майстерні у дві зміни, адже у старих приміщеннях школи було лише 9 класних кімнат. Натомість у новій школі - 22 затишних класи, їдальня, спортзал, актова зала, сучасний комп’ютерний клас з Інтернетом.

Навчальний заклад збудований за сучасними технологіями, а котельня, яка обігріває школу, працює на альтернативному виді палива - відходах деревини.

Загалом навчальний заклад розрахований на 350 учнів. Богушівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, втім, вже з першого вересня цього року вона стане одинадцятирічною. Тож старшокласникам не доведеться їздити у сусіднє село.

Василь Берташ подякував Віктору Тихонову, а в його особі і всьому Уряду, за допомогу. Саме завдяки коштам, які надійшли з державного бюджету, вдалося за три місяці збудувати нову школу, фундамент якої був закладений ще у 2008 році. Загалом будівництво лише цього закладу обійшлося у 19 мільйонів гривень.

13.01.2011



Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2011p. 
На головну сторінку