Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №492 від 17.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Освіта

Шкільних автобусів не вистачає

Напевно, багато кому доводилося бачити, проїжджаючи дорогами нашої області, маленьких дітей, які з величезними ранцями крокують через ліси та болота до своїх шкіл. У зливу, спеку, мороз їм потрібно долати далеко не один кілометр. Як вирішити цю проблему? Звісно, додатковим транспортом. У всьому світі існує практика використання шкільних автобусів, які збирають дітей по селах і везуть до школи, а після закінчення уроків - додому. Є вона і у нас, однак транспорту катастрофічно не вистачає…

Сьогодні на Рівненщині функціонують 95 шкільних автобусів. Цього недостатньо, адже з 14 тисяч учнів, які потребують підвезення, вони обслуговують лише близько половини. За словами начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Івана ВЄТРОВА, для повноцінного функціонування мережі шкільних автобусів потрібно придбати ще близько 90 одиниць. Цьогоріч держбюджет передбачив 2,7 мільйона гривень саме для Рівненщини.

Шкільні автобуси купують і на рівні районів, за допомогою участі у програмі ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, де частину необхідної суми надає ООН, частину - районна влада і решту збирають місцеві мешканці. Наразі найбільше шкільних автобусів у Сарненському районі - 7 одиниць.

Дитячі садочки, кажуть, будуть

15,8 мільйонів гривень передбачено у бюджеті для будівництва нових дошкільних навчальних закладів у тих населених пунктах області, де їх немає. Наразі заплановано створити 10 садочків, можливо, і у Оржеві, де дошкільнята не мають можливості отримувати освіту.

Новітні технології - точно

В області планують створити освітянський веб-портал “Освіта Рівненщини”, який включатиме у себе нормативну базу, статистику, інтерактивні посібники, відеоуроки тощо. На сайті у режимі он-лайн можна буде проводити форуми, семінари, конференції.

17.03.2011Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2011p. 
На головну сторінку