Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №232 від 23.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Тріумф

Березнівський лучник - чемпіон Європи

З 13-го по 19-те березня в іспанському Хаені тривали змагання першості Європи зі стрільби з лука. У вправі »Олімпійський фінальний раунд», обстрілявши у півфіналі господарів турніру, а у фіналі – команду Італії, переможцем стала збірна України. Одним з трьох спортсменів, що здобули золоті нагороди, став 16-річний березнівчанин Олександр Оніщук.

За словами тренера зі стрільби з лука Березнівського ліцею-інтернату спортивного профілю Олега Авдєнтова, таке досягнення Олександра – значний успіх для Березнівської школи стрільби з лука, адже культивується вона у місті всього два з половиною роки.

Як розповів Олег Авдєнтов, у чемпіонаті Європи брали участь представники 32-х країн. Проте пан Олег зазначив, що чемпіонат Європи за кількісним та якісним складом його учасників не сильніший за чемпіонат України, більше того, внутрішні змагання інколи буває виграти куди складніше, ніж міжнародні. Однак він зізнався, що не очікував такого результату від збірної України, адже у її складі на чемпіонаті Європи лише один лучник мав міжнародний досвід, інші двоє, у тому числі й Оніщук, - такого досівду не мали взагалі. Крім того, зазначив Авдєнтов, Олександр відчував певні незручності через відсутність тренера на змаганнях (Українська федерація відмовилася везти Олега Авдєнтова до Іспанії), та проблеми з луком.

Сам же чемпіон Європи Олександр Оніщук розповів, що змагання такого рівня були першими для нього, й він дуже хвилювався, бо виступав не лише за себе, а й представляв свою державу.

23.03.2006Павло ДУТКО



Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2006p. 
На головну сторінку