Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №498 від 28.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Веселощі

Влаштовуємо дитині сюрприз

Влаштовуємо дитині сюрприз

У вашого юного пустуна чи пустунки незабаром День народження? Чи вам просто хочеться побути разом з дитиною та ближче познайомитися з її внутрішнім світом, інтересами, поглядами, пограти в ігри? Відкладіть хоча б на день свої справи, увімкніть фантазію і влаштуйте дитині День Сюрпризів!

Генії містифікації

Діти обожнюють чудеса і пригоди, тому це найкращі подарунки, які ви можете запропонувати. А якщо їх ще підкріпити іграшкою, то враження від часу, проведеного з вами, залишаться дуже райдужні.

1. Влаштуйте дитині чарівний день, адже їй так подобається все загадкове і цікаве. Покладіть під подушку улюблені солодощі, і ранок вже почнеться з передчуття чогось незвичайного. Скажіть малюкові, що це подарунок від феї або якого-небудь гномика, які протягом дня надсилатимуть випробування. Якщо дітки впораються з ними добре, то фея нагородить подарунками.

Випробування вигадайте самі: це можуть бути прості ігри чи спеціальні завдання. Можна навіть спробувати залучити дитину до виконання нескладних домашніх справ. Нехай завдання від феї, написані на папірцях, з’являються у несподіваних місцях.

2. Якщо ви маєте можливість провести цілий день з дитиною, зіграйте разом у таку гру. Під приводом сімейного відпочинку на природі заманіть маля в ліс або міський парк. Там ви “випадково” знайдете карту, яка вказуватиме місцезнаходження скарбу. Поки ви разом його шукатимете, розкажіть вигадану заздалегідь легенду про те, хто і навіщо міг її тут залишити.

Скарбом може бути що завгодно: іграшки або ласощі, але тільки не одяг і не зошити з розумними книжками (якщо дитина, звичайно, не фанат читання) - ви ж розумієте, що це речі корисні, а дошкільнята чи школярі молодших класів до таких подарунків переважно байдужі. Цю гру можна влаштувати і для цілої компанії маленьких друзів на честь Дня народження чи початку канікул.

Очима дитини

3. Запропонуйте дитині на один день змінитися ролями: нехай вона гратиме дорослого, а ви - дитину. Це кумедний спосіб повернутися у дитинство, а для маляти, хоча і ненадовго, відчути себе дорослим. Так що сміливо вередуйте, випрошуйте подарунки, відмовляйтеся від їжі і розважайтеся. Дитина ж має заздалегідь придумати для вас план на день: чим ви займатиметеся, у що гратимете, що будете їсти.

Використовуйте відомі вам приклади дитячих рольових ігор - лікарня, доньки-матері, школа. Зобразіть, що у вас щось заболіло, щоб дитина почала доглядати за вами і виписувати лікування, попросіть допомогти зробити домашнє завдання.

Чорний ящик

4. Будь-який подару нок буде набагато цікавішим, якщо у процесі вручення ви зіграєте з дитиною в гру, наприклад, “Чорний ящик”. Щоб отримати подарунок, дитина повинна спочатку вгадати, що це таке. Щоб не спрощувати завдання, а довше помучити цікавість, виберіть оригінальний подарунок, щоб здогадатися було непросто. Дитина може задавати будь-які запитання, на які можна відповісти “так” або “ні”, а ви повинні чесно відповідати на них. Втім, гру можна трохи вдосконалити: наприклад, дитина намагається відгадати колір загадкового предмета, а ви відповідаєте загадкою: “Цей колір - символ життя” або “Взимку і влітку одним кольором”. Відповідь - зелений.

5.Ще один чудовий спосіб, який допоможе зробити вручення подарунка цікавішим - надати дитині можливість самій його знайти. Ви повинні будете допомагати їй словами “гаряче” чи “холодно”. Для цього способу підійдуть швидше декілька маленьких подаруночків, ніж один великий, які ви сховаєте всією оселею. Таким чином гра триватиме довше, а отже принесе більше задоволення.

Доставити радість малюкові так просто! Головне - не лінуватися докласти невеликих зусиль, і ви подаруєте вашому чаду щас-ливе дитинство!

28.04.2011Ксенія БАРАНОВА



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2011p. 
На головну сторінку