Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №505 від 16.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Співпраця

Березнівщина прямує до Польщі

Нещодавно делегація Березнівського району на чолі з головою райради Віталієм Лаштою повернулася з міста Бартошіце Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща. Передусім українську сторону цікавили напрямки та шляхи реалізації реформ, які здійснюються у Польщі після вступу в Європейський Союз, а також польський досвід реформування місцевого самоврядування.

Сторони окреслили можливі варіанти включення Березнівського району у міжнародні соціальні програми, які реалізовує Польща коштом ЄС.

Серед першочергових напрямків співпраці визначили реабілітацію хворих дітей з вадами розвитку і їх адаптацію до нормального життя, підтримку обдарованих дітей, які зможуть побувати у творчих поїздках у Польщі за рахунок коштів Євросоюзу.

Члени делегації також ознайомилися з життям етнічних українців, зокрема, побували в українській гімназії в м.Бартошіце, де діти мають можливість здобувати освіту рідною мовою. Відвідали також соціально-реабілітаційний центр для дітей з вадами розвитку, ознайомилися з роботою місцевого госпіталю, що було корисно з погляду на реформування медичної галузі в Україні. Поляки ознайомили березнівчан з можливостями та перспективами розвитку зеленого туризму на прикладі місцевих агросадиб, тим паче, що цей напрямок сьогодні активно розвивається на Березнівщині.

16.06.2011



Рівне-Ракурс №10 від 16.06.2011p. 
На головну сторінку