Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №506 від 23.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Суд

Домашній спиртзавод демонтували

Домашній спиртзавод демонтували

Чотири з половиною роки обмеження волі з конфіскацією обладнання та устаткування для незаконного виготовлення спирту отримав мешканець села Зоря Рівненського району Володимир Атаманюк. “Народний майстер” власноруч, з підручних матеріалів у себе в сараї побудував справжній спиртзавод.

П’ятдесятилітнього Володимира Атаманюка в селі називають Кулібіним. Він постійно щось вигадував, і все у нього виходило. Одного разу, на свою голову, додумався він збудувати собі на подвір’ї, а саме в сараї, спиртзавод. Про техніку виготовлення спирту, чув лише зі слів, тому вирішив підкріпити свої знання за допомогою літератури. Книгу придбав на базарі… Він так ефективно розмістив всі компоненти обладнання в будівлі, що дивлячись з вулиці здогадатись про функціонування підпільного цеху було нереально. Конструкція Володимира була досконалою. Обладнання дозволяло виготовляти спирт ледь не у промислових об’ємах, а якість - нічим не відрізнялася від заводської. Це підтвердила навіть спеціальна експертиза. Сировину для своєї діяльності підприємливий майстер закуповував цілком офіційно і легально на цукрових заводах області. Для транспортування - переобладнав старенький ЗІЛ, і справа пішла.

Перший раз, щоправда, умовно, суд засудив Володимира Атаманюка у 2002 році. Але, коли через 7 років податківці знову навідалися у Зорю, їх спіткало дежавю. Нічого не змінилося - конструкція для виробництва спирту працювала та знаходилась на своєму звичному місці.

Чоловік розповів, що не втримався, і знову запустив своє підпільне виробництво. Повторне розслідування кримінальної справи проходило аналогічно, без ексцесів та за активної співпраці з підозрюваним. Рівненський районний суд вдруге визнав винним Володимира Атаманюка і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки, щоправда, без ізоляції, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

Домашній спиртзавод у селі Зоря остаточно демонтували, а Володимир Атаманюк пообіцяв, що свої вміння відтепер використовуватиме лише в рамках законодавства України.

23.06.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2011p. 
На головну сторінку