Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №506 від 23.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Шовковський вручив подарунки кращим

Шовковський вручив подарунки кращим

Уже втретє на фінал “Кубка майбутніх чемпіонів” до Рівного приїхала зірка вітчизняного футболу. У попередні роки це були “динамівці” Києва Тарас Михалик та Сергій Ребров. Цього ж разу один із організаторів турніру Микола Несенюк запросив до рідного обласного центру легендарного голкіпера “Динамо” та збірної України з футболу Олександра Шовковського.

Нагадаємо, що у змаганнях взяли участь 33 команди рівненських шкіл, а це більше ніж 500 юних гравців 1-5 класів. Цікаво, що цього року у футбол грали й 10 дівчаток, які нічим не поступалися в майстерності сильній статі. Найкращими командами, що вийшли до півфінальної стадії змагань, стали НВК №12, ЗОШ №24, НВК “Престиж” та НВК “Гармонія”. У першій півфінальній грі команда ЗОШ №24 зустрілася із НВК №12. Гра виявилася дуже рівною і основний час завершився із рахунком 1:1. Для визначення переможця знадобилася серія пенальті, в якій удача посміхнулася хлопцям із НВК №12 - 3:2. У другому півфіналі зустрілися НВК “Престиж” та торішні чемпіони НВК “Гармонія”. Останні підтвердили реноме фаворитів турніру, перегравши суперника з рахунком 2:1. У фінальній грі футболісти “Гармонії” з мінімальним рахунком 1:0 переграли НВК №12 й стали дворазовими переможцями “Кубка майбутніх чемпіонів”.

- Це вже третій подібний турнір, який проводиться в Рівному, - зазначив міський голова Рівного Володимир ХОМКО. - На мою думку, це один із найвдаліших спортивних проектів у нашому місті. Тому що дійсно, така кількість людей, яка в нас задіяна у проекті - це просто супер.

На прес-конференції, що передувала нагород-женню, поділився своїми спогадами з юнацьких років і Олександр ШОВКОВСЬКИЙ:

- Згадуючи свої юні роки, я з великим задоволенням дивився на великих футболістів: Олега Блохіна, Леоніда Буряка, - зазначив гість. - І в моїх спогадах це закарбувалося на все життя. Тому я з великим задоволенням відгукнувся на пропозицію Миколи (Несенюка) приїхати до Рівного. Були деякі труднощі, адже сьогодні київське “Динамо” зібралося після відпустки, але спільними зусиллями нам вдалося їх вирішити і головний тренер мене відпустив. Тож приєднаюся до команди вже завтра. Мені дуже приємно стати частинкою цього чудового дійства під назвою “Кубок майбутніх чемпіонів” і сподіваюся в майбутньому хлопці, які сьогодні грають чи грали раніше на цьому турнірі будуть достойно відстоювати честь команд, в яких вони гратимуть і гідно виступатимуть за національну збірну країни. Я в це вірю і не сумніваюся ні на секунду, що так воно й буде.

Незмінний меценат турніру, депутат міської ради від “Батьківщини” Олександр НЕСТЕРУК зазначив, що нині молоде покоління рівнян не має всіх необхідних умов для тренувань, але він вірить, що хтось із учасників турніру все-таки стане справжнім чемпіоном:

- Цей турнір набув широкого розголосу. Коли участь у ньому бере велика кількість учнів, це дозволяє діткам формувати самих себе на майбутнє. У нас немає тих тренувальних баз, що є в більшості обласних центрів України, але, я думаю, у нас все-таки виростуть свої майбутні чемпіони.

Міський голова Рівного Володимир Хомко та Олександр Шовковський, який протягом гри невтомно роздавав дітям автографи, вручили переможцям Кубок, а кращому голкіперу турніру, Василю Фоміну, Олександр подарував воротарський светр та рукавички.

23.06.2011Андрій ЄЩЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2011p. 
На головну сторінку