Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №508 від 07.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

“Фронт Змін” виступив на захист незалежності українських судів

“Фронт Змін” виявився єдиною силою, окрім БЮТ, яка 4 липня прийшла під стіни Печерського районного суду в Києві й виступила проти вибіркового правосуддя в Україні.

Того дня біля Печерського районного суду на Хрещатику під час розгляду справи колишнього прем’єра України Юлії Тимошенко можна було побачити переважно біло-зелені прапори “Фронту Змін”, який очолює Арсеній Яценюк. Їх тут у цей день виявилось навіть більше, ніж прапорів БЮТ та найнятих владою мітингувальників, які намагалися перекричати опозицію. “Вимагаємо суду, а не судилища!”, “Ні - політичним переслідуванням!”, “Ні - суддівській безкарності!” - такі гасла тримали кілька сотень представників “Фронту Змін”.

- Судовий процес над Юлією Тимошенко - яскравий приклад потворності української судової системи, яка стосується кожної людини в Україні, - заявила на мітингу член Ради партії “Фронт Змін” Лілія Гриневич. - Відверте беззаконня і зневага до прав людини в залі суду є наслідком судової реформи, яку провела влада. Ця реформа, як і конституційна, податкова, судова, проводилися не в інтересах людей і держави, а з метою зміцнити одноосібну владу президента і підім’яти все під інтереси виконавчої влади, яку контролює одна партія.

При розгляді справ Юлії Тимошенко та колишнього міністра МВС Юрія Луценка були вжиті безпрецедентні репресивні заходи, вважають у “Фронті Змін”.

“Фронт Змін” проти того, щоб такі складні, резонансні справи із політичним забарвленням розглядали одноосібно судді з мінімальним досвідом та з сумнівним послужним списком.

Арсеній Яценюк вимагає негайно, вже цього пленарного тижня, викликати до Верховної Ради представників Генпрокуратури та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ, щоб вони звітували щодо законності і неупередженості розгляду справ проти Луценка і Тимошенко. Крім того, Арсеній Яценюк вніс до парламенту проект змін до Кримінально-процесуального кодексу. Він пропонує, щоб кримінальні справи, за які передбачено покарання понад 5 років ув’язнення, розглядалися колегією з трьох суддів.

Представники БЮТ подякували “Фронту Змін” за підтримку під Печерським судом. Член Ради партії “Фронт Змін” Лілія Гриневич наголосила: питання не тільки в конкретній справі екс-прем’єра, це питання боротьби за право на чесний суд для всіх громадян України.

07.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 07.07.2011p. 
На головну сторінку