Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №508 від 07.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Перша премія проїде в Ужгород

Стали відомими імена переможців фестивалю молодого аматорського кіно “DVERY”. Першу премію фесту “Золоті двері” отримала стрічка “Новорічна казка”, автором якої є 18-річний Богдан Козачук із Ужгорода. Друге місце та “Срібні двері” отримав рівнянин Сергій Фадєєв за короткометражку “Авангард”. А третє місце поділили Марія Петрова з Луганська із роботою “Нити судьбы” та рівнянин Петро Буткевич зі стрічкою “Кастинг”. Загалом на конкурс фестивалю надійшло понад 60 короткометражок із різних куточків України. Серед авторів є як школярі, так і ті, кому за п’ятдесят.

Оздоровлення триває

Цьогоріч в області працює 13 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і півтисячі пришкільних таборів. Тож цьогоріч там відпочине понад 81 тисяча маленьких краян. Голова ОДА Василь Берташ поставив завдання, насамперед, охопити оздоровленням і відпочинком соціально вразливі категорії дітей. Нині вже оздоровлено 483 сиріт, 812 дітей-інвалідів, 12 448 дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, 9268 дітей, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, 24 - безпритульних та бездоглядних, 5 дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків.

Вода, кажуть, стане чистою

Рівненщина - одна з не багатьох областей, жителі якої споживають артезіанську воду. Тому нині відібрано 34 соціальні об’єкти, в яких планують облаштувати системи доочистки питної води, скориставшись державною програмою “Питна вода України”. Тим більше, що в держказні цьогоріч зарезервовано 400 мільйонів гривень на поліпшення якості питної води. Нині такі проекти готові реалізовувати в одинадцяти закладах Сарненського та у трьох Володимирецького районів. Є також по шість об’єктів-претендентів у Млинівському й Костопільському та по чотири у Зарічненському й Гощанському районах. Цей перелік можуть поповнити освітні, медичні та соціальні заклади інших населених пунктів, які готові профінансувати виготовлення проектно-кошторисної документації.

Хто на студента?

З 1 липня розпочинається прийом документів до вищих навчальних закладів України. Триватиме вступна кампанія до 31 липня. Цьогорічною новацією є можливість надіслати заяву на вступ до ВНЗ через Інтернет.

Для пільговиків у 2011-му виділено не більше чверті державних місць. Водночас 30-50 додаткових балів мають переможці третього етапу конкурсів МАНУ та четвертого - Всеукраїнських олімпіад. А ще, як і торік, кожен абітурієнт може подавати документи до п’яти ВНЗ одночасно за трьома спеціальностями у кожному з них. Цьогоріч встановлено строки оприлюднення рейтингових списків, рекомендованих до зарахування на державну форму навчання, - 1, 6 та 8 серпня.

Губернатор сподівається, що вступна кампанія 2011 року має пройти чесно, прозоро і без порушень. Цього року її перебіг на Рівненщині контролюватимуть спеціально створена робоча група та штаб. Це необхідно для того, аби кожен абітурієнт мав рівний доступ до здобуття якісної освіти.

07.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 07.07.2011p. 
На головну сторінку