Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №508 від 07.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знай наших!

Робота слідчого змушує жінку бути сильнішою

Минув не один рік з того дня, як вона пішла працювати в систему МВС. До її кабінету ніколи не закриваються двері. Вона завжди готова вислухати, порадити, зрозуміти і підтримати. Саме тому ті, хто з нею працює, поважають її, насамперед, як професіонала. Вона - це старший слідчий СВ Кузнецовського МВ Наталія ШИЛО, яка на службі в міліції понад тринадцять років.

Наталія Шило не знає ні вихідних, ні святкових днів, бо у неї їх, зазвичай, немає. Сьогодні, запитуючи про вибір професії, майор міліції з впевненістю говорить, що якби їй вдалося повернути ті роки назад і знову вибирати, то нічого не змінила б.

У родині Наталії Шило сестра та батько - працівники органів внутрішніх справ, тому бажання стати міліціонером - зрозуміле. Коли після школи потрібно було вибирати ВНЗ, дівчина ні хвилини не вагалась і у 1998 році Наталя Шило стала курсанткою Львівського інституту внутрішніх справ при НАВС, який закінчила на відмінно.

- Вже при вступі на навчання я вирішила для себе, що буду працювати у службі боротьби з економічною злочинністю. Але після закінчення мене скерували на роботу дізнавачем у Кузнецовський МВ УМВС України в Рівненській області, - розповіла Наталія. - У міськвідділі не надто зраділи, побачивши на порозі дівчину, яка впевнено стверджувала, що працюватиме на повну.

Незважаючи на те, що на посаді дізнавача була недовго, це була добра школа. У пам’яті залишилася перша справа - крадіжка моторолера, перший міліцейський наставник Іван Сергійович Шимшель і колеги, які в усьому їй допомагали, підказували, вчили. Завжди могла прийти до свого наставника із запитанням, яке ніколи не залишилось без відповіді.

Потім у Кузнецовському міськвідділі вакантною була посада слідчого і молодий спеціаліст перейшла працювати у слідство. Начальник відділення швидко зрозумів, що молода дівчина може не гірше від чоловіків розслідувати справи, а подекуди навіть і краще.

Зараз Наталія Шило обіймає посаду старшого слідчого СВ у Кузнецовському МВ. Своїх колег жінка-майор вчить бути людяними і не втрачати людських чеснот:

- Наша служба вимагає від нас величезного напруження фізичних і духовних сил, адже від нашого професіоналізму та моральних якостей залежить доля людини, її віра у справедливість та непорушність законів, - підсумувала Наталія Шило.

07.07.2011Віта ЯЙЧЕНЯ



Рівне-Ракурс №10 від 07.07.2011p. 
На головну сторінку