Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №511 від 28.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Позиція

Хто є хто в опозиції? Або герої на словах

Так часто буває, що “захисники народу”, які б’ють себе в груди і називають патріотами, насправді виконують зовсім іншу місію. На жаль, є такі псевдоборці і в Рівненській обласній раді. Замість того, щоб відстоювати інтереси своїх виборців, вони борються лише за власну вигоду і не прислухаються до думки колег по опозиційному табору. Натомість намагаються публічно показати себе з кращого боку.

Розглянемо ситуацію, що розгорнулася на останньому пленарному засіданні Рівненської обласної ради. Наприкінці засідання депутати розглядали кілька звернень, які були спрямовані на відстоювання інтересів мешканців Рівненщини.

Зокрема, ініційоване фракцією “Фронт Змін” звернення до Президента стосовно виплат чорнобильцям, дітям війни і військовим пенсіонерам, не було підтримане більшістю депутатів. Вони побоялися розповісти главі державі про скрутну ситуацію, в яку потрапляють ці пільговики після внесення змін до Державного бюджету. Звернення підтримали лише представники фракцій “Фронт Змін”, “Батьківщина”, “Свобода”.

Інше звернення до Президента, запропоноване депутатом від “Батьківщини” Ніною Путіліною теж не набрало потрібної кількості голосів. У ньому висловлювалося прохання ветувати закон про пенсійну реформу як такий, що спрямований проти українського народу. Коли ж по завершенні сесії пані Ніна запропонувала депутатам підписати звернення, щоб таки подати його Президентові - звернення підписали лише представники “Фронту Змін”, “Батьківщини”, “Свободи”.

Що ж виходить? “Наша Україна” насправді підтримує пенсійну реформу влади, яка відкине за межу бідності більшість населення України? А також зміни до бюджету 2011, які нівелюють права чорнобильців, дітей війни і інших пільговиків та порушують норми Конституції. А як же обіцянки відстоювати інтереси виборців і соціальну справедливість? Чи вони закінчуються там, де починаються особисті інтереси окремих депутатів і бажання вислужитися перед провладними силами?

Водночас керівник фракції “Наша Україна” в обласній раді пан Кособуцький через Інтернет видання “Українська правда” “прозвітував” виборцям про повну підтримку згаданого звернення щодо пенсійної реформи під час голосування (http://www. pravda.com.ua/news/2011/07/22/6413914/). То де ж ваша справжня позиція, пане Кособуцький? На чиєму ви боці? Можливо, варто відкинути підкилимні ігри і все-таки стати на сторону виборця?

28.07.2011Прес-служба РОО ПП “Фронт Змін”



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2011p. 
На головну сторінку