Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №511 від 28.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Юрія Прокопчука побили у суді

Народний депутат України, голова Рівненської обласної організації ВО “Батьківщина” Юрій Прокопчук звернувся до прокуратури Шевченківського району міста Київ із заявою про нанесення тілесних ушкоджень співробітниками спецпідрозділу МВС “Грифон” і просить порушити за цим фактом кримінальну справу.

Бійка у суді сталася після того, як минулого понеділка суддя Кірєєв виголосив рішення видалити Юрія Прокопчука з зали суду начебто через неповагу останнього. Бо народний депутат мав необережність зааплодувати на прохання захисника Тимошенко Миколи Сірого перенести судове засідання на наступний день через завершення робочого дня. На ці оплески суддя й образився. Натомість Юрій Прокопчук відмовився залишити залу, тоді за вказівкою Кірєєва бійці “Грифону” силоміць почали виганяти нардепа.

- Тут на мене налетіли “грифонівці”, - розповідає Юрій Прокопчук, - вони навалилися, вивихнули мені руку. Вона болить. Я її ледь згинаю і розгинаю. Тому написав заяву про напад на народного депутата. Такого терпіти не можна.

- Юрій Прокопчук отримав тілесні ушкодження. Це видно по тих гематомах, які з’явилися у нього на лівій руці нижче ліктя, а також на нозі. Співробітники міліції такими насильницькими діями вчинили злочин проти народного депутата”, - сказав Сергій Міщенко (фракція БЮТ-“Батьківщина”).

За його словами, після цього Юрій Прокопчук отримав направлення слідчого прокуратури на судово-медичну експертизу. “Я припускаю, що це буде кваліфіковано як легкі тілесні ушкодження, але цього буде достатньо для порушення кримінальної справи”, - додав він, повідомляє персональний сайт Тимошенко.

28.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2011p. 
На головну сторінку