Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №234 від 06.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Торгівля людьми

Дівчатка за викликом

Дівчатка за викликом

Таксист-сутенер тримав під опікою десяток студенток

Те, що дівчину для інтиму можна “замовити” через радіотаксі, для багатьох рівнян може видатися несподіванкою. Правда, сама служба радіотаксі відношення до цього не має. Звідництвом займаються окремі таксисти. Звісно, підпільно, і, як показує розслідування, прибутки за посередництво вони мають значно більші, ніж за перевезення пасажирів.

Нещодавно правоохоронці Рівного затримали 50-річного таксиста-сутенера, який впродовж кількох років поширював у обласному центрі таке протизаконне явище, як проституція.

За словами слідчого відділу Рівненського МВ УМВСУ, лейтенанта міліції Андрія ҐРІМОВА, підприємливий чоловік діяв за простою схемою. Як тільки клієнти замовляли таксі, особливо в нічну пору, придивлявся до них. Якщо чоловіки-пасажири були напідпитку і, з усього видно, шукали пригод, пропонував їм дівчаток на будь-який смак на годинку-другу. Звичайно, за певну плату. Якщо ті погоджувалися, доставляв їх або в квартиру “розпусти”, яку він знімав з повіями в одному з мікрорайонів Рівного, або в готель чи інше місце за бажанням клієнта.

Цікаво, що година перебування з дівчиною клієнту в середньому обходилася у сто гривень. Гроші на руки отримував таксист. Зі слів дівчат, двадцять-сорок гривень він лишав собі, а решту віддавав повії. Багато це чи мало - важко сказати: все пізнається в порівнянні.

Цікаво, а хто ж перевтілювався в “нічних метеликів”? За словами слідчого, повіями ставали, переважно, студентки вищих навчальних закладів Рівного, більшість з яких приїхала з районів в обласний центр учитися. Напевно, дівчата, відчувши незалежність від батьківської опіки, тягнулися до романтики, екстріму та “гарного життя”, яке пропонував їм таксист-сутенер.

За цим фактом проти таксиста порушено кримінальну справу. Згідно з законом, йому “світить” від 2 до 7 років позбавлення волі.

На повій, у яких “рильце” теж “у пушку”, за прояви проституції накладають адміністративний штраф у розмірах, який встановлює суд. Крім того, представниць найдревнішої професії направляють на громадські роботи, щоб таким чином спокутували гріхи. Але, мабуть, ні віником, ні граблями проституцію не викорінити з життя...

06.04.2006Ольга ДОЛЯ

Доки цей номер газети готувався до друку, стало відомо, що правоохоронці затримали ще одного таксиста, який розвозив дівчаток на виклик за подібною схемою. Порушено кримінальну справу - другу з початку цього року.



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2006p. 
На головну сторінку