Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №513 від 12.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пильність

Втекти не вдалося

Упродовж 2009-2011 років на території дачного масиву “Кам’яногірський” невідомі скоїли низку крадіжок із дачних будинків жителів Костопільського та Рівненського районів. І лише завдяки телефонному дзвінку, яким повідомили про пограбування сусідського будинку, правоохоронцям вдалося схопити зловмисника.

Працівники відділу карного розшуку Костопільського райвідділу затримали мешканця села Новий Берестовець Костопільського району, 27-річного Василя, раніше судимого за крадіжку товарно-матеріальних цінностей з магазину.

Вивчаючи злочинний шлях підозрюваного, правоохоронці встановили й методи його дій. Зловмисник, ламаючи навісні замки, потрапляв до дачних помешкань та виносив звідти цінності і гроші. Але востаннє його подорож закінчилась фіаско.

Він приїхав до дачних будинків серед білого дня на мотоциклі. Василь безперешкодно зайшов до будинку 82-річного Михайла, який, не замкнувши вхідних дверей, саме господарював на городі. Непроханий гість почав нишпорити будиночком. Знайшовши 460 гривень у кишені куртки дідуся, хлопець піднявся на другий поверх, щоб втекти непомітно, спустившись звідти за допомогою телефонного кабелю. Але саме в цей час поряд присадибної дачної ділянки господарював сусід Михайла, який помітив незнайомого. Разом чоловіки й вивели Василя з будинку. Пізніше пенсіонер переконався, що зникли його гроші та почав перевіряти кишені крадія. Але спритний молодик вирвався з рук чоловіків та почав тікати, при цьому всі гроші доріжкою простелились за втікачем. Завдяки умілим діям міліціонерів, які вчасно прибули за викликом, Василь того ж дня був затриманий.

- Слідчі порушили кримінальну справу за статтею “грабіж”, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років, - прокоментував перший заступник начальника Костопільського РВ Павло ШКОДИЧ. - Наразі підозрюваний зізнався у п’яти крадіжках майна із дачних будинків.

12.08.2011



Рівне-Ракурс №10 від 12.08.2011p. 
На головну сторінку