Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №513 від 12.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На гарячому

Слідкував за злочинцями не заради відзнаки

Приватний підприємець з Млинівщини Віктор Кирилюк отримав відзнаку МВС України в Рівненській області за допомогу у розкритті злочину за гарячими слідами.

Працівники Млинівського РВ затримали злочинне угрупування, яке займалось обкраданням магазинів на території Млинівського району. Зловмисники потрапляли у приміщення, “перекушуючи” навісні замки та грати й віджимаючи пластикові вікна. Окрім того, протягом останніх двох років учасники цієї групи спеціалізувалися на крадіжках із новобудов, магазинів та сільських рад на території Волинської області.

А було все так. 29 липня близько четвертої години ранку до розшуківців зателефонував приватний підприємець села Городниця Млинівського району та повідомив, що у його магазині спрацювала сигналізація.

- Сигналізацію у своєму магазині я обладнав ще весною. 29 липня вранці на мій телефон надійшло смс-повідомлення, що хтось ломиться на об’єкт, я швидко одягнувся та поїхав до магазину. Там я помітив, що скла немає, грати “перекусані”. Викрасти їм нічого не вдалось, адже спрацювала сигналізація, - розповів власник магазину Віктор КИРИЛЮК. - Неподалік йшло двоє чоловіків: один вищий, а інший нижчий (ще подумав, один перекусував, а інший ліз у кватирку). Вони вийшли за село та почали рухатись у сторону Волинської області, а я слідкував за ними на машині. Після цього викликав працівників міліції. Через 20 хвилин на місце пригоди прибули міліціонери та затримали підозрюваних осіб.

Стражі порядку помістили їх в автомобіль та доставили до райвідділу міліції для встановлення особи.

- Чоловіки розповіли, що приїхали в село задля крадіжки із магазина. Однак при перевірці їх на причетність до скоєння аналогічних злочинів, зізналися до десятка таких вчинених на території Волинської області, - зазначив начальник СКР Млинівського РВ УМВС Сергій ВОЛКОВ. - Крадіжки скоювали зазвичай із торгових об’єктів, новобудов та сільських рад. Зі слів затриманих стало відомо, що група “працювала” у понеділок, вівторок, середу і четвер, а решта днів у них були вихідні. Це свідчить про те, що це вже стало буденністю для них.

Отож, квартири та інші об’єкти обкрадали: раніше засуджені 29-річний Віталій, 17-річний Сергій та 24-річний Роман, а також 19-річний Віталій та 29-річний Анатолій. У затриманих вилучили рукавички, ножиці, лом, мішок білого кольору, чорний “ВАЗ-111730” та три мобільні телефони.

12.08.2011



Рівне-Ракурс №10 від 12.08.2011p. 
На головну сторінку