Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №514 від 18.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#За межею розуміння

Поглумився над могилами

Поглумився над могилами

Випадок, який днями трапився у Новорiчицях Зарічненського району, шокував не лише мешканців села, але й прилеглих населених пунктів. 72-річний місцевий житель пошкодив на кладовищі дев’ять місць поховань.

Шість повалених пам’ятників та три дерев’яних хрести побачив житель с.Новорiчиця на місцевому кладовищі, куди прийшов, аби провідати своїх померлих родичів. Чоловік одразу повідомив про це сільського голову, який і зателефонував у міліцію.

- Знайти вандала було вкрай важко. Працівники міліції опитали мешканців майже всього села, що і дало свої позитивні результати. Наступного дня встановили особу зловмисника. Ним виявився 72-річний місцевий житель Василь, - повідомила помічник начальника Зарічненського РВ Марина ПОЛЮХОВИЧ. - Чоловік характеризувався позитивно, проблем із законом не мав, проживав разом зі своїми братом та сестрою. На момент скоєння злочину був тверезим.

Пояснити причини своєї поведінки чоловік і досі не може. Зі слів затриманого, він вирішив ввечері прогулятися, забрів на кладовище, а там незчувся, як почав трощити пам’ятники. Лише згодом усвідомив, що накоїв, дуже злякався і вирішив нікому не казати. Стверджує, що навмисно саме до цих могил не прямував та й спеціально їх не обирав. Василь свою вину визнає і кається у скоєному.

Нині проти підозрюваного порушена кримінальна справа. За осквернення могил чоловікові світить позбавлення волі на строк до трьох років.

18.08.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2011p. 
На головну сторінку