Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №516 від 01.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Тарифи обговорять з рівнянами

7 вересня відбудеться громадське обговорення проекту рішення виконкому Рівненської міської ради “Про встановлення тарифу на проїзд міським електротранспортом”. Нагадаємо, що через скрутне становище комунального підприємства “Рівнеелектроавтотранс”, вар-тість про-їзду в тролейбусах планують підняти до 1 гривні 25 копійок.

Замість базару - дорога

Черговий транспортний колапс, який виник у Рівному через закриття на ремонт Золо-тіївського мосту змусив депутатів вигадувати нові можливі дорожні розв’язки. Депутат Рівнеради Станіслав Рязанов запропонував відкрити рух уздовж ринку Дикого, що біля залізниці. Мовляв, якщо позабирати звідти контейнери, заасфальтувати дорогу, то й міст через залізницю будувати буде непотрібно.

Пропозиція припала до душі і міському голові, який пообіцяв її розглянути.

Зароблятимуть на майбутніх нардепах

Міська влада вигадала, як можна поповнити міську казну. Робитимуть це за рахунок тих, хто хоче бачити себе у кріслі нардепа у Верховній Раді.

Відтак, ймовірно, на час передвиборчої кампанії у Рівному підвищать збір на зовнішню рекламу. “Нехай кандидати в депутати заплатять більше місту”, - розмірковує Володимир Хомко. До цього часу планують упорядкувати усі металеві конструкції.

Щоб людей не жахали облуплені біл-борди, на яких залишилися частини колишній кандидатів у президенти, власникам запропонують заклеїти порожні щити сірим папером із надписом “Тут може бути ваша реклама”, або ж соціальною рекламою. В іншому випадку, біл-борди обіцяють демонтувати.

Рівне знову рекордсмен

6750 людей, одягнених у вишиванки, які зібралися в одному місці, зафіксували на День Незалежності представники Книги рекордів України. Таким чином, рівняни побили і своє власне досягнення п’ятирічної давнини і рекорд Чернівців.

Навіть організатори акції не сподівалися, що містяни так свідомо поставляться до встановлення “Вишитого рекорду”, відтак, і посвідчень учасника вистачило не всім. Рівняни, одягнені у національні вбрання, приходили на майдан цілими родинами. Не забували і про домашніх тварин, щоправда, їх як учасників не реєстрували.

Експеримент почнеться в жовні

З жовтня пет-пляшки рівняни викидатимуть в окремі контейнери. Експеримент триватиме 2-3 місяці, доки люди не призвичаяться до уставленого десятиліттями способу викидання сміття. Згодом з’являться інші баки - для скляних та паперових відходів. Що ж з цього вийде, покаже час, але хочемо ми цього чи ні, з 2012 року в Україні на законодавчому рівні запроваджується роздільний збір сміття.

01.09.2011



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2011p. 
На головну сторінку