Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №516 від 01.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Освіта

“Шкільний автобус” продовжили

Здобутки та проблеми освітян Дубровицького району обговорили під час пленарного засідання серпневої конференції педагогічних працівників району. Участь у заході взяв заступник голови обласної ради Олександр Чуприна.

Він загострив увагу присутніх на основних здобутках галузі. Зокрема, на тому, що 2011-й рік був оголошений Президентом України роком освіти, а на державному рівні було ухвалено 37 нормативних актів, затверджено Державні стандарти початкової загальної освіти. У свою чергу обласна рада та облдержадміністрація схвалили шість обласних цільових програм, які направлені на розвиток позашкільної освіти, підвищення якості природничо-математичної освіти, впровадження інформаційно-комунікаційних технологій, розвиток дошкільної освіти. Продовжено дію програми “Шкільний автобус”.

Є позитивні зрушення і в питаннях поліпшення матеріально-технічної бази навчальних закладів та будівництва й реконструкції шкіл. Наприклад, до кінця поточного року планується завершити будівництво Берестівської загальноосвітньої школи Дубровицького району.

У той же час, за словами Олександра Чуприни, залишається низка проб-лем, які потрібно нагально вирішувати. Це, зокрема, низький рівень забезпеченості шкіл комп’ютерною технікою та доступом до Інтернету.

Тож у полі зору обласної влади на поточний навчальний рік залишаються питання повного виконання програми “Шкільний автобус”, підтримки обдарованої молоді, поліпшення умов навчання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з обмеженими фізичними можливостями, забезпечення комп’ютерною технікою навчальних закладів І-ІІ ступенів, забезпечення житлом педагогічних працівників.

Олександр Чуприна також звернув увагу присутніх на тих можливостях та перспективах, які відкриваються для освітян від участі в різних проектах, що їх проводять недержавні фонди. Зокрема, закликав педагогів району брати участь у проекті з енергозбереження та зменшення викидів в атмосферу Державного агентства екологічних інвестицій (відповідно до Кіотського протоколу). Заступник голови ради розповів, що “перша ластівка” у цій справі вже є - Дубровицький навчально-виховний комплекс “Ліцей-ЗОШ І-ІІ ступенів”, Миляцька та Підлісненська загальноосвітні школи виявили бажання взяти у ньому участь.

Крім того, Дубровицький район виборов право стати одним з восьми районів-учасників другого етапу проекту ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

01.09.2011



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2011p. 
На головну сторінку