Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №517 від 08.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До 10-річчя “КВН Рівненщини”

Цвіркуни...

Цвіркуни...

РОМГО “КВН Рівненщини” розпочинає біографічну публікацію команд, які творили історію КВН у нашому регіоні. На думку організації, людям, які поважають цю гру, буде приємно та цікаво дізнатися про те, як все відбувалося, адже людина, яка не знає своєї історії - не має майбутнього…

Отже…далекий 1998 рік

Існував СТЕМ “Харлей Девідсон”, до складу якого входили майбутні “Цвіркуни”, віком 14-15 років. “Харлей Девідсон” розпався і залишився молодіжний склад цього театру. Тоді одного разу Віталій Ліпський (який на той час працював прорабом у будівельній компанії) запропонував взяти участь у фінальній грі КВН ЮІР “Чемні Бешкетники”, в якій були лише дівчата. А позаяк у нас були тільки хлопці - ми погодились. Після вдалого проведення фіналу, прийняли рішення створити команду, яка б захищала честь Рівного в дорослому КВНі, запросили легіонерами різних творчих людей, які хоч дещо зналися на КВНі.

Ось так, у 1999 році була створена команда КВН “Цвіркуни” (Рівне), яка мала на меті перервати гегемонію команди КВН “КДБ” (Березне), що на той час вигравала все і всяк у рівненському КВНі. Після цієї гри і розпочалася переможна хода “Цвіркунів”, за три роки була програна лише одна гра, перший фінал у м.Березне, команді КВН “КДБ”. Після цього фіналу “Цвіркуни” пообіцяли, що більше “КДБ” не буде чемпіоном. Так і сталося, наступні два роки цей титул здобували “Цвіркуни”.

2001 року команда отримала запрошення на участь у Всеукраїнському фестивалі “Жемчужина у моря”. Поїхавши туди першими з Рівного, почали грати в Асоціації КВН України. На цьому ж фестивалі відбулося знайомство керівників “Цвіркунів” Юрія та Віталія Ліпських з керівництвом АКУ. У результаті цієї зустрічі, з легкої руки “вождів” Асоціації КВН України в Рівному вже 2002 року була створена Молодіжна Громадська Організація “КВН Рівненщини”.

За два роки участі в іграх АКУ команда КВН “Цвіркуни” дійшла до фіналу розіграшу “Кубку КВН України”. Учасники команди, які стали фактично засновниками КВН руху в Рівному, і зараз не покидають роботу на КВНівській ниві Рівного, допомагаючи в організації ігор Рівненської ліги КВН та Міжрегіональної ліги МС КВН “Європа”.

На базі колективу “Цвіркуни” була створена і перша в Рівному КВНівська сім’я, ініціаторами якої стали Алла та Павло Смаль.

У цій же ж команді була і перша (а на даний момент єдина) КВН-династія Робчинських, у команді грали батько Олексій та син Артем.

Продовження історії КВН дізнавайтеся у наступних номерах “Рівне-Ракурсу”.

08.09.2011



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2011p. 
На головну сторінку