Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №517 від 08.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Люди справи

Олександр АЛІКСІЙЧУК: “Вміємо, хочемо і можемо будувати”

Олександр АЛІКСІЙЧУК: “Вміємо, хочемо і можемо будувати”

“Промбуд-3” зведе сміттєпереробний завод за 90 днів

Неподалік від Рівного розпочалося будівництво сміттєперобного заводу, який із відходів робитиме паливо. За словами комерційного директора ТОВ ВМУ “Промбуд-3” Олександра АЛІКСІЙЧУКА (на фото), нове підприємство, аналогів якому немає в жодній країні СНД (а й у всій Європі таких заводів усього вісім), повинно запрацювати вже через три місяці. Весь процес переробки сміття буде екологічно безпечним. Отримане паливо використовуватиме для виробничих потреб ВАТ “Волинь-Цемент”, що належить німецькій компанії “Dyckerhoff AG”.

- Олександре Васильовичу, як Вашому підприємству вдалося виграти у дуже іменитих суперників тендер на генеральний підряд на будівництво цього унікального об’єкту?

- Спочатку був тендер, у першому турі якого взяли участь 11 підприємств із Рівного, Львова та Києва. До другого туру потрапили три рівненські учасники - ТОВ “Комфорт-Еко”, ТОВ “Екорембуд”, ТОВ “Промбуд-3” та львівське ТОВ “АВР”, які запропонували найкращі тендерні пропозиції. Розглянувши їх, організатори тендеру визнали його переможцем наше підприємство.

- Які чинники сприяли перемозі промбудівців у тендері?

- Перший чинник: адекватна і ринкова на даний момент ціна, яка відповідала прогнозам інвестора - німецької компанії “FFK”, яка перероблятиме сміття та вироблятиме з нього тверде паливо. Другий чинник: її представники були задоволені результатами ознайомлення з роботою нашого будівельно-монтажного управління, його матеріально-технічною базою, будівельною технікою та об’єктами, які ми споруджували. Дійсно, у нас, порівняно з багатьма рівненськими будпідприємствами, досить потужна будівельна база. Маємо свої - не орендовані - імпортні екскаватори JCB, автокрани на базі КАМАЗів вантажопідйомністю 18-25 тонн, 12 автомобілів-самоскидів КАМАЗ та Hyundai - загалом близько 30 одиниць спецтехніки, що дозволить якісно і за стислим графіком виконати всі необхідні земляні й бетонні роботи з будівництва сміттєпереробного заводу.

Не останню роль зіграла історія БМУ - підприємства із 60-річним будівельним послужним списком. У нас потужний висококваліфікований кадровий потенціал - 50 робітників-будівельників (це без ІТП та механізаторів). Інженерно-технічний склад гармонійно поєднує досвід ветеранів будівельної індустрії із завзяттям молодих виконробів, які влились у наш колектив після закінчення Національного університету водного господарства та природокористування. Багато з них, перш ніж стати промбудівцями, успішно пройшли виробничу практику під керівництвом головного інженера управління Романа Петровича Олексійчука - талановитого фахівця з піввіковим досвідом роботи в будівельній галузі.

- В Україні зареєстровано 85 тисяч будівельних підприємств. Роботи, звісно, на всіх не вистачає. Вам теж бракує замовлень?

- Останні три роки ми здійснювали будівельні роботи з переведення обертових печей ВАТ “Волинь-Цемент” з газу на вугілля. Звичайно, пред-

ставники компанії “Dyckerhoff AG” - дуже прискіпливі замовники. Тож ми намагалися виконувати всі роботи з європейською якістю, оскільки надто цінуємо свою репутацію надійного партнера.

- Які прогресивні будівельні технології впровадив “Промбуд-3” за останні роки?

- Почали застосовувати бетононасоси для безперервного лиття бетону. При будівництві бетонних доріг та виконанні робіт із благоустрою використовуємо спеціальні машини для нарізання швів, які потім заповнюємо спеціальною мастикою для утворення деформаційного шва, завдяки чому бетон зберігає міцність і не руйнується при температурних перепадах. Також при бетонних роботах обов’язково застосовуємо різні присадки і добавки з метою покращення якості бетону. При опоряджувальних роботах використовуємо алюмопластові касети. У будівництві, в основному, використовуємо щебінь, пісок, арматуру - міцні, надійні та довговічні матеріали, якими будівельники користуються споконвіків.

- Напевне, колектив “Промбуду-3” пишається тим, що йому випала честь зробити вагомий внесок у вирішення найгострішої екологічної проблеми рідного міста?

- Ми раді, що завдяки нашим зусиллям Рівне за чистотою сягне європейських стандартів. Адже загалом сміттєпереробний завод має переробляти 90 відсотків сміття, зібраного в обласному центрі. Колектив націлений завершити його будівництво за 90 днів - до 20 грудня цього року. Нас не лякають труднощі. Ми вміємо, хочемо і можемо будувати. Як генпідрядник, “Промбуд-3” намагатиметься виконати це замовлення з дотриманням усіх вимог інвестора. У наших інтересах, щоб об’єкт мав гарний вигляд і відзначався експлуатаційною довговічністю. Адже це - найкраща реклама високої якості роботи нашого підприємства.

ТОВ БМУ “Промбуд-3”

м.Рівне, 33018;

вул.Курчатова, 32-а,

тел. (0362) 23-62-29

08.09.2011Розмову вів Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2011p. 
На головну сторінку