Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №517 від 08.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Повторно

Пугайко залишив чорнобильців без житла?

Працівники СДСБЕЗ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області встановили факт нецільового використання бюджетних коштів, передбачених на будівництво житла для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Мова йде про зведення будинку за рахунок бюджетних коштів на вулиці Черняка, 4/5 у Рівному. Попередньо стало відомо, що службові особи ТОВ компанія “Інвестжитлобуд” із держслужбовцями Управління у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС РОДА уклали договір про закупівлю житла для потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, згідно з умовами якого “Інвестжитлобуд” від вказаного управління отримала майже 2,5 млн. грн для завершення будівництва. Проте, вказані кошти на будівництво житлового будинку не використовувались, а були привласнені в особистих цілях.

Окрім цього, директором ТОВ компанія “Інвестжитлобуд” В’ячеславом Пугайком також укладалися договори із фізичними особами щодо отримання інвестування на будівництво цього житлового будинку на вулиці Черняка. Внаслідок цього компанія “Інвестжитлобуд” отримала більше мільйона гривень, які також не використовувалися на будівництво вказаного житлового будинку, а були використані на власний розсуд. Унаслідок цього керівництво ТОВ, зловживаючи службовим становищем, заволоділо ввіреними їм коштами на загальну суму майже 3,5 мільйони гривень, чим завдали шкоди державі та фізичним особам-інвесторам. За даним фактом прокуратура Рівного порушила кримінальну справу.

- Крім того, під час проведення досудового слідства працівники сектору ДСБЕЗ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області виявили й інші порушення у діяльності вищезгаданого бізнесмена, - коментує начальник сектору ДСБЕЗ Рівненського МВ УМВС Ігор БЕРЕСТОВСЬКИЙ. - Зокрема, встановлено, що В’ячеслав Пугайко, зловживаючи службовим становищем, уклав договір з місцевим підприємцем, згідно з яким зобов’язувався побудувати останньому у Рівному магазин, ввести його в експлуатацію та передати у власність підприємця. Кошти, отримані від останнього в сумі 44 тис. доларів США, що є еквівалентом 220 тис. грн, керівник ТОВ “Інвестжитлобуд” обернув на свою користь та використав на власний розсуд. Внаслідок цього завдав значних збитків підприємцю. За даним фактом прокуратура Рівного порушила кримінальну справу за ч.2 ст.364 КК України. На майно обвинуваченого (а це будинок та кілька автомобілів) накладено арешт на загальну суму понад 5 млн. грн. Справа направлена до суду.

08.09.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2011p. 
На головну сторінку