Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №520 від 29.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#І таке буває

Мисливське полювання на дітей

Днями до чергової частини Здолбунівського РВ зателефонувала стривожена жителька районного центру - поранили її дев’ятирічного сина Олександра, який навчається у четвертому класі однієї із шкіл Здолбунова.

Слідчо-оперативна група з’ясувала, що потерпілий, прогулюючись разом із двома своїми товаришами, помітив на паркані одного з приватних будинків дозрілі плоди винограду. Друзі Олександра першими підбігли до огорожі та почали зривати грона. Хлопець також підійшов до них, але зненацька його зупинив невідомий шум та різкий біль у нижній частині правої ноги. Поглянувши на власну кінцівку, дитина з жахом усвідомила, що невідомий шум - це звук від пострілу, а різкий біль - поранення.

Як пояснив власник будинку 28-річний Анатолій, неповнолітні не вперше намагалися скуштувати чужі плоди. На зроблені господарем зауваження хлопці ніколи не реагували - тож цього разу чоловік вирішив їх провчити. Як стверджує Анатолій, стріляв він не по дітях, а лише в бік, де вони знаходились, бажаючи налякати останніх. Однак, у результаті одному з них він поранив ногу.

Наразі міліціонери вилучили у “мисливця” саморобний пристрій для відстрілювання свинцевих куль. Батьки дітей та громадськість шоковані цим випадком, адже могло статися непоправне.

- Прикро, що деякі дорослі забувають, що колись вони самі були дітьми і найсмачнішим для нас було те, що “росте у сусіда на городі”, - коментує начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Олексій ЛОЗЯН. - Безперечно, здоров’я дитини є безцінним і тому неприпустимо завдавати йому шкоди через гроно винограду.

Наразі вирішується питання про притягнення “ворошилівського стрільця” до кримінальної відповідальності за ст.125 Кримінального кодексу України за нанесення легких тілесних ушкоджень.

29.09.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.09.2011p. 
На головну сторінку