Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №521 від 06.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Навчання

До війни – готові

29 вересня на Рівненському загальновійськовому полігоні одночасно відбулося батальйонне тактичне навчання з бойовою стрільбою механізованого батальйону 300-го окремого механізованого полку та аеромобільно-десантного батальйону 80-го окремого аеромобільного полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Cил України з підрозділами посилення.

За практичними діями спостерігали начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України Григорій Педченко, командувач Сухопутних військ ЗС України Геннадій Воробйов, обласні та міські чиновники, перші особи силових структур області.

За словами прес-секретаря 13-го армійського корпусу майора Віктора ШУБЦЯ, батальйонні тактичні навчання з бойовою стрільбою стали заключним етапом дослідницького командно-штабного навчання “Адекватне реагування - 2011”, яке проводитиметься на 15 полігонах Збройних Сил України на єдиному оперативно-тактичному тлі.

До батальйонних тактичних навчань з бойовою стрільбою на Рівненщині, які проходили під керівництвом командира 13-го армійського корпусу Сергія Попка, залучалося понад 1000 військовослужбовців та близько 300 одиниць військової техніки.

За сценарієм, підрозділи виконали стабілізаційні, рейдові та десантно-штурмові дії і здійснили відсіч агресії умовного противника. Зокрема, здійснювалося форсування водної перешкоди, ведення бою з незаконним збройним формуванням та проведення етапу бойової стрільби.

Воїни-десантники виконали вправу з подолання водної перешкоди на бронетранспортерах БТР-80. Військовослужбовці механізованого підрозділу - ту ж вправу на бойових машинах піхоти БМП-2.

Військовослужбовці-понтонери понтонно-мостового батальйону навели мостову переправу через водну перешкоду. Їх дії передбачали роботу на ланках, враховуючи вітер та інші чинники, стикування катерами понтонних з’єднань.

Протягом маршруту руху механізованих, танкових, аеромобільних підрозділів відбулося відпрацювання масової заправки військової техніки в польових умовах.

На іншій ділянці дії відбувалися у зруйнованому місті. Продовжуючи рух за визначеним маршрутом, механізована рота потрапила у вогневу засідку. Умовний противник вів вогонь по колоні.

Для недопущення зриву завдання, військовослужбовці-десантники та екіпажі армійської авіації заблокували диверсійно-розвідувальну групу незаконного збройного формування у населеному пункті. Вони завдали авіаційні та вогневі удари по району його зосередження.

Під час етапу бойової стрільби десантники здійснили демонстративні дії для введення противника в оману і забезпечення виконання бойового завдання основних сил.

Трьома вертольотами Мі-8 військовослужбовці аеромобільної роти десантувалися посадочним способом та, швидко пересуваючись на місцевості, зайняли позиції. Механізований підрозділ, що прибув у визначений район, розгорнувся у бойовий порядок для ведення бою з умовним противником.

Варто зазначити, що виконання бойового завдання механізованого та аеромобільного підрозділів забезпечували ракетні війська і артилерія, армійська авіація, війська протиповітряної оборони, війська зв’язку, радіаційно-хімічно-бактеріологічного захисту, радіоелектронної боротьби та інженерні війська 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. В інтересах визначених підрозділів також діяли літаки Повітряних Сил Збройних Сил України.

06.10.2011



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2011p. 
На головну сторінку