Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №522 від 13.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мистецтво

Фотовернісаж на Покрову

Рівне не даремно називають неофіційною столицею сучасного фотомистецтва. І черговим підтвердженням цьому є “Фотовернісаж на Покрову - 2011”, започаткований шість років тому.

Щороку це дійство набуває все більшої масовості і тепер воно знане не лише на території нашої держави, але й далеко за її межами. Зі слів засновника проекту Олександра ХАРВАТА, за всю історію фотоконкурсу “Фото-вернісажу на Покрову” - це найбільш представницька кількість учасників із країн, заявлених для участі. Цього року на вибір журі було подано 4443 роботи із 57 країн, що репрезентували 412 учасників. При цьому 26 учасників - з Рівного, що є найвищим показником за весь період організації подібного роду акцій, які перетворюють наше місто у центр мистецьких антреприз.

У програмі заходу, що відбудеться 14 жовтня о 15 годині в приміщенні Рівненського драмтеатру, передбачається відкриття виставки кращих фоторобіт салону та церемонія нагородження переможців.

Треба відзначити, що це є продовженням торішньої акції “Народна фотосесія”, що надала можливість усім бажаючим отримати майстер-клас у відомих фотохудожників.

Не залишаться поза увагою відвідувачі свята, які завітають на відкриття заходу разом із своїми фотоапаратами. На них чекає акційна лотерея “Фортуна на Покрову”, під час якої гості матимуть можливість виграти цінні фотоподарунки для себе та своєї техніки.

За словами організаторів, приємним моментом є й той, що із 6 секцій у 4-х найвищі нагороди присуджуються українцям. На думку журі, із великої кількості світлин перемогу вибороли учасники: Гран-прі - Ge Xiao - Китай (його робота - “Африканський слон”). У секції “Портрет” - Золота медаль PSA - І.Роїк (м.Одеса); “Фотожурналістика” - Золота медаль PSA - А.Зень (м.Рівне); “Футбол” - Золота медаль PSA - В.Поліщук (м.Бердичів); “Природа” - Золота медаль FIAP - Е.Кислинський (м.Тернопіль), “Вода” - Золота медаль FIAP - J.Lu (Австралія).

Подальшою програмою салону передбачається організація фотопленеру “Rivne Foto Fest”, що проходитиме 15-16 жовтня в українському автентичному хуторі “Плугаки”, під час якого гості та учасники заходу зможуть побачити красу Рівненського Полісся, відвідати Дерманський монастир, здійснити фотосесію “Ню”, побачити не менш цікаві та приголомшливі мотиви українського села.

13.10.2011Старший викладач кафедри культурології С.ВИТКАЛОВ



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2011p. 
На головну сторінку