Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №522 від 13.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Технології

У Рівному виготовляють унікальні шумозахисні екрани

Шумозахисні екрани підвищеної звукоізоляції, що дозволяють відгородитися від небажаних звуків із зовні, виготовляють у Рівному. Розроблені вони за власною технологією приватного підприємства “ВестБуд”, яке першим в Україні почало виготовляти та встановлювати такі екрани.

Перевага шумозахисних екранів, виготовлених підприємством у тому, що вони значно дешевші від своїх аналогів, які привозять з Європи. Адже для їх виготовлення використовують дешевший матеріал - полікарбонат. Однак це не шкодить якості екранів. І якщо раніше їх встановлювали мало через високу вартість, то зараз шумозахисні екрани стали доступнішими для рівнян.

Взагалі, шумове забруднення міст нині є однією із найбільш значущих проблем екологічної безпеки. Адже шумове забруднення, пов’язане із залізничним або автомобільним рухом, призводить не лише до фізичних незручностей, але і до погіршення здоров’я. На автомобільних дорогах у період найбільш інтенсивного руху транспорту рівень шуму частенько майже в два рази перевищує допустимий. Усунути джерело шуму неможливо, але поглинути і знизити дію шуму, довести його до безпечного або навіть до незначного рівня можна. Цьому завданню служать конструкції шумозахисних екранів. Відтак, шумозахисні екрани - це високоефективне конструктивне рішення для боротьби з надмірним шумом. Завдяки конструкції екранів досягається послаблення звукових хвиль як за рахунок їх відбиття, так і за рахунок поглинання. Тому такі екрани усувають зайві звуки від навколишніх об’єктів або шосе, зберігаючи при цьому видимість.

Взагалі, згідно з санепідеміологічними нормами, шумозахисні екрани передбачено встановлювати у місцях підвищеного шуму - вздовж автодоріг, залізничних колій. На Рівненщині заплановано встановити такі екрани вздовж автодороги “Київ-Чоп”, “Рівне-Луцьк” та у районах, де залізничні колії проходять через місто. Однак поки що шумозахисні екрани встановлені лише вздовж Київської траси у Рівному. Загальна довжина встановлених екранів становить понад п’ять з половиною тисяч метрів.

13.10.2011



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2011p. 
На головну сторінку