Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №522 від 13.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думка

Приватний сектор чи смітник?

Один з наших міських керманичів влучно назвав приватний сектор Рівного “Шанхаєм”. Йшлося не про порівняння з найбільшим мегаполісом Китаю, а про брудні та невпорядковані райони приватної забудови, які з давніх часів отримали таку назву. Справді, на відміну від “спальних” районів Рівного - Ювілейного, Північного і тому подібних, райони Басового Кута, Боярки чи Грабника завжди були головним болем комунальників та місцевої влади.

Будувалися вони фактично без плану в різні роки і обслуговувати їх було важко навіть за радянських часів, коли тарифи на послуги ЖКГ були настільки мізерні, що згадуються сьогодні громадянами старшого віку з ностальгією.

Сьогодні, коли в обласному центрі якість комунальних послуг покращується (хоча цей процес іде важко і не дуже швидко), питання про те, що робити, аби власники приватних будинків не були змушені перетворювати власні городи в міні-сміттєзвалища, стоїть дуже гостро. Автор попросив прокоментувати ситуацію директора фірми “Санком-Рівне” Святослава ЄВТУШЕНКА.

- Ми зіштовхнулися з проблемою приватного сектору, коли нещодавно почали обслуговувати мешканців району Басів Кут. Фактично немає контейнерів і навіть дуже мало місця, де їх можна було б встановити. До того ж далеко не всі власники приватних будинків хочуть укладати договори, і що важливіше - платити за вивіз сміття. Наші фахівці вже знайшли не одне місце дикого вивезення відходів - стихійні сімттєзвалища. До чого це може призвести, говорити не потрібно. Мало того, що побутові відходи, які лежать просто неба біля будинків, не є тим пейзажем, на який приємно дивитися, це просто небезпечно. Думаю потрібна комплексна програма із забезпечення мешканців приватного сектору усім спектром комунальних послуг.

Що ж до нашої фірми, то ми пропонуємо різні форми послуг, зокрема, у нас можна придбати невеликі контейнери, які власники можуть поставити біля помешкань і вже звідси наші машини будуть забирати сміття. Це нормальна європейська практика і я вважаю, що вона приживеться в Рівному і наше місто стане ще чистішим.

13.10.2011Записав Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2011p. 
На головну сторінку