Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №523 від 20.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини медицини

Триває диспансеризація

Найчастіше у школярів Рівненщини виявляють захворювання серцево-судинної системи, щитовидної залози та кишково-шлункового тракту. Таку статистику озвучили лікарі Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім. Поліщука, що упродовж місяця обстежували дітей в Острозькому районі. Нині вони оглянули 92 відсотки тамтешніх учнів. Захворювання виявили у 40 відсотків школярів.

Нагадаємо, що на Рівненщині з початку навчального року розпочалася диспансеризація дітей шкільного віку. Спочатку взялися за обстеження стану здоров’я учнів Острозького району. Таким чином у тамтешніх школах працювали кардіолог, імунолог, педіатр, хірург та окуліст із РОКЛДЦ ім. Поліщука. Така практика виявилася зручною для батьків та дітей, адже їм не доводилося діставатися в Рівне та вистоювати у чергах, аби потрапити на огляд до лікарів.

На черзі - школярі Гощанського райну. Тим часом заступник губернатора Анатолій Юхименко доручив владі Острозького району усіх учнів, які за висновками медиків потребують додаткового обстеження, централізовано направляти до обласного діагностичного центру. Також перший заступник клопотатиме про те, щоб школярів безкоштовно забезпечували препаратами, які вживають для профілактики йододефіциту.

ФАПи з велосипедами

Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко побував із робочою поїздкою в Острозькому районі і поспілкувався із місцевими медиками. Серед проблем, які вони озвучили, - відсутність транспорту. Справа у тому, що деякі ФАПи обслуговують мешканців шести сіл. Анатолій Юхименко пообіцяв допомогти вирішити це питання й забезпечити усі ці заклади велосипедами.

20.10.2011Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2011p. 
На головну сторінку